Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κερκυραϊκός μπακαλιάρος μπουρδέτο


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo lask lask
Συνταγή πολύ δημοφιλής στην Κέρκυρα. Γίνεται και με άλλα ψάρια.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φύλλο μπακαλιάρου 8 ώρες ξαλμύρισμα
4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλακρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 λ. λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνη
1/4 του φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα στάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψάρι κομμένο σε κανονικές μερίδες, μετά τις πατάτες και έπειτα το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, τη δάφνη. Περιχύνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μεχρι να μειωθούν τα υγρά του μπακαλιάρου στο ήμισυ.Τότε προσθέτουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αήνουμε να βράσει για 35-40 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.