Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ σοκολάτας με γλάσο πορτοκαλιού


9
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα κέικ σε όλες τις γεύσεις και παραλλαγές είναι από τα γλυκά που συνήθως έχουμε πάντα στο σπίτι. Αυτή την εποχή που τα πορτοκάλια αφθονούν είναι ευκαιρία ν απολαύσουμε αρωματικότατα κέικ πορτοκαλιού και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα μετατρέπονται σε γλυκιά αμαρτία.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα μανταρινιού
1 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κακάο
150 γραμμάρια κουβερτούρα
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο πορτοκαλιού θα χρειαστούμε:

225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
χυμό από 1 μεγάλο και ζουμερό πορτοκάλι
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας.
Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και το γλασάρουμε.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-01-26 21:35:26
Λατρεύω πορτοκάλια!! Μπράβο Sokolatoula!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-24 22:49:34
Σ ευχαριστώ πολύ Κλάρα! Αγαπώ τόσο πολύ τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική που ακόμα και όταν είμαι εξαντλημένη μετά από μια δύσκολη μέρα όταν μπω στην κουζίνα χαλαρώνω και ξεκουράζομαι. Αυτοσχεδιάζω πολύ και οι περισσότερες συνταγές που σας δίνω είναι συνδυασμός φαντασίας και πειραματισμού.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-01-24 22:38:14
ηθελα να ξερα που βρισκεις τοσες συνταγες!ειδικα με τ υπεροχα κ απλα στην εκτελεση γλυκα που μας δινεις!! θα το φτιαξω συντομα φαινεται πολυ καλο!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.