Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ πορτοκαλιού


13
0


Μερίδες: Ανάλογα το μέγεθος των κομματιών
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Απλό και πανεύκολο το κέικ που σας προτείνω σήμερα οπότε δεν  χρίζει κάποιας ιδιαίτερης περιγραφής. Σας το προσφέρω με ιδιαίτερη αγάπη. Τα σχέδια τα έχω φτιάξει με ζαχαρόπαστα.
Ετικέτες:κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 φαρινάπ
3 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 πορτοκάλια κομμένα στο μούλτι

ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για το κέικ πέντε λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε 1 ώρα σε μέτριο φούρνο με αέρα.
Βράζουμε τρία λεπτά το χυμό πορτοκαλιού, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και όταν ψηθεί το κέικ το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξετε!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-14 08:24:59
Σ ευχαριστώ πολύ πολύ katsaroliaki!!!
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-01-13 23:31:26
δεν άντεξα και το έφτιξα αμέσως!!!χεχεχεχεχε δεν μπορούσα να περιμένω!!!όπως το φανταζόμουν...μύρισε όοοοοοολο το σπίτι και το τίμησαν όλοι και με το παραπάνω!!!όλα τα σκουφάκια για εσένα σοκολατούλα!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-11 22:14:19
Κatsaroliaki καλή επιτυχία αν το φτιάξεις! Θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις.
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-01-10 17:17:48
οκ παω να το φτιάξω τώρα....από τόσα που διάβασα είναι σαν να μυρίζω το πορτοκάλι...χαχαχαχ
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-19 18:52:27
Χαίρομαι Κλάρα μου που σας άρεσε! Το συγκεκριμένο κέικ το φτιάχνω συχνά. Είναι το αγαπημένο του μπαμπά μου αλλά κι εμάς μας αρέσει πολύ!
User Photo κλαρα κλαρα
2009-10-19 10:29:48
καλημερα Sokolatoula! το εφτιαξα εχτες και εγινε καταπληκτικο! Αρωμα,γευση...τελεια!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-16 17:38:07
Κανένας κόπος Panselin. Είναι χαρά μου. Γι αυτό είμαστε εδώ άλλωστε. Για να δημιουργούμε και να μαθαίνουμε ο ένας απ τον άλλον.
User Photo panselin panselin
2009-10-16 17:07:58
Σ΄ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου, sokolatoula!! Θα δοκιμάσω να την κάνω κάποια στιγμή.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-16 13:22:50
Έκανα ένα λάθος Panselin. Όχι σε σημείο να γίνουν πουρές τα πορτοκάλια στο μούλτι ήθελα να γράψω. Ξέχασα το "όχι".
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-16 13:20:07
Πλένουμε τα πορτοκάλια, κόβουμε λίγο τα δύο άκρα τους, βγάζουμε αν έχουν κουκούτσια, τα χωρίζουμε σε 8 κομμάτια το καθένα και τα βάζουμε στο μούλτι να τα αλέσουμε. αλλά σε σημείο να γίνουν πουρές. Να καταλαβαίνεις μέσα στο κέικ τα κομματάκια. Η ζαχαρόπαστα γίνεται ως εξής: Σε μια κατσαρολίτσα και σε χαμηλή φωτιά βάζεις 1/8 της κούπας νερό και διαλύεις 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη.Κατόπιν προσθέτεις1/2 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη, 1/4 της κούπας γλυκόζη και 1 φακελάκι βανίλια. Όταν τα υλικά αυτά ρευστοποιηθούν καλά τα κατεβάζεις από τη φωτιά και τα ρίχνεις σε μια λεκανίτσα που έχεις βάλει 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύεις καλά μέχρι να πάρει όλη την αχνη και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αν θέλεις χρωματίζεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν κολλάει στα χέρια γιατί τα χρώματα είναι σε υγρή μορφή βάζεις στα χέρια σου λίγη ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις! Είναι πολύ νόστιμο κέικ!
User Photo panselin panselin
2009-10-16 12:48:19
Τέλειο φαίνεται καθότι προτιμώ το σιροπιαστό κέικ!! Απορίες:1) Tι εννοείς 2 πορτοκάλια κομμένα στο μούλτι 2) Πως φτιάχνεις την ζαχαρόπαστα? Α, και η διακόσμηση σχίζει, χαρά στην υπομονή σου!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-10-16 11:57:14
Είδες η καλή παρεούλα τι κάνει; Χαρισμένο σε σένα με αγάπη!
User Photo linasigk linasigk
2009-10-16 11:49:57
φιλεναδα τι να πω?????? χαχαχαχα σε εμπνεω??/ οση ωρα μιλαγαμε εκανες θαυματα χιχιχι

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.