Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ με σιρόπι ροδιού


9
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo persa persa
ενα κέικ που δοκίμασα και μου έκανε εντύπωση και η γεύση του και το χρώμα του απο το ρόδι
Ετικέτες:κέικ με ρόδι, γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2½ φλιτζ. αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλούδα
1½ φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. αλεύρι
½ κ.κ. μπέικινγκ πάουντερ
180 γραμμ. βούτυρο αγελαδινό
6 αυγά
1 κ.κ. βανίλια υγρή (στα ράφια ζαχαροπλαστικής)
1 ρόδι καθαρισμένο

Για το σιρόπι:
1 φλιτζ. χυμό ροδιού (στα ψυγεία με τους χυμούς)
½ φλιτζ. μέλι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, ώσπου να γίνουν σκόνη. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά, κατεβάζουμε και αναμειγνύουμε με ελαφρές κινήσεις και το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ, τη βανίλια και το μείγμα αμυγδάλου. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ 20 εκ. Αλευρώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 75 λεπτά. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό, έχει γίνει. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να απορροφήσει το σιρόπι.
 
Για το σιρόπι: Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί το μέλι. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 15 λεπτά, ώσπου το σιρόπι και να δέσει. Περιχύνουμε σταδιακά με το σιρόπι, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί πριν ρίξουμε κι άλλο. Γαρνίρουμε με το καθαρισμένο ρόδι.

• Για τον δικό σας χυμό, θα χρειαστείτε 3 μεγάλα ρόδια. Τα κόβετε στη μέση και τα στύβετε στον κλασικό στύφτη, όπως ακριβώς και τα πορτοκάλια.

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-10-14 16:06:04
StrangeEmili, δεν τα έχω φτιαξει σε μούλτι, αλλά αυτό πολτοποιεί και τις ίνες και τα κουκουτσια, θα γινει πιο πικτο και αφήσει ιχη πανω στο κεϊκ-υποψιάζομαι.Εγώ σκέφτομαι να το δοκιμάσω και χυμο έτοιμο διοτι τα ροδια τα εξαφανιζω στις σαλάτες(LOL)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-10-13 22:59:42
Ενδιαφέρουσα συνταγή. Επειδή έχω αρκετά ρόδια αυτή την εποχή, άραγε αν βάλω τα ρόδια στο μούλτι θα γίνει χυμός;
User Photo theremina theremina
2009-09-04 16:49:46
Θα προσπαθήσω να το φτιάξω! Μου αρέσει που το σιρόπι έχει μόνο μέλι. Και με το ρόδι, θα είναι σούπερ... Επίσης να και μία συνταγή με την πραγματική βανίλια, αντί για την συνθετική σκόνη που συνηθίζετε. 'Έχω βάλει στο CookTherapy συνταγή για να φτιάχνουμε μόνοι μας υγρή βανίλια (εσσάνς). Βγαίνει πολύ πιό οικονομική από την έτοιμη υγρή βανίλια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.