Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέϊκ με νιφάδες βρώμης και φράουλες


5
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Trinity Trinity
Το έφτιαξα γιατί απλά ήθελα κάτι για το πρωϊνό μου, αλλά τελικά ήταν πιο γευστικό απότι περίμενα!Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι!
Ετικέτες:κέϊκ, βρώμη, φράουλες, δαμάσκηνα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 380 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 300 γρ. πολτοποιημένες φράουλες
  • 10 δαμάσκηνα απύρηνα
  • άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  1. Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέϊκιν πάουντερ και τις φράουλες.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα σκεύος στρογγυλό ή τετράγωνο διαμέτρου 20εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζουμε το μείγμα βρώμης.
  5. Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα πιέζοντας τα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε μία φορά για να βγεί απτο ταψί και άλλη μία για να το βάλουμε στην πιατέλαώστε τα δαμάσκηνα να είναι από πάνω.
  7. Όταν κρυώσει εντελώς, πασπαλίζουμε με την άχνη.(προαιρετικά)

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Trinity Trinity
2012-10-20 21:03:52
Βρώμη δεν είχα ούτε φράουλες τέτοια εποχή!Έβαλα μούσλι αντί για βρώμη και μαρμελάδα βατόμουρο αντί για φράουλες..Βγήκε πεντανόστιμο και ήδη έχω φάει 2 κομμάτια!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.