Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ με ινδική καρύδα


10
0


Μερίδες: 14
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Παλιό κλασσικό γλυκό.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ποτήρι νερού βιτάμ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 μικρό κεσέ γιαούρτι ή 1 ποτήρι γάλα
8 αυγά
350 γρ. ινδική καρύδα
350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 μπέικιν πάουντερ

σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
3. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους.
4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά το σιμιγδάλι και την ινδική καρύδα.
5. Προσθέτουμε το μπέικιν και τα ασπράδια.
6. Αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα.
7. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει το γλυκό σε 10 λεπτά το σιροπιάζουμε.
8. Το κόβουμε αφού κρυώσει.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-02-25 21:40:06
Να είδες; Αν δε μου τα λέγατε αυτά θα τα έκανα όντως μαντάρα (θα τη χτύπαγα σίγουρα παραπάνω από 3 λεπτά!) Σας ευχαριστώ πολύ, θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα! Φιλάκια!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-25 21:31:58
Να συμπληρώσω ότι όταν θα αναμείξεις τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά δεν θα χρησιμοποιήσεις μίξερ γιατί θα ξεφουσκώσει το γλυκό. Θα την ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα. Ιδανικό είναι να βλέπεις φουσκάλες μέσα στη ζύμη σου. Καλή επιτυχία!
User Photo vana vana
2010-02-25 21:18:34
Bάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, ραντίζουμε με λίγο νερό (πολύ λίγο, σταγόνες) και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα Σε 3 λεπτά είναι έτοιμη. Θα δεις ότι το μίξερ θα μεταμορφώσει τα ασπράδια σου σε μια κατάλευκη κρέμα που είναι τόσο σφιχτή που δεν πέφτει από το μίξερ και ανάποδα να το γυρίσεις. Απλώς θέλει προσοχή να μηνέχουν πέσει μέσα και κρόκοι. Πρέπει να είναι καθαρά τα ασπράδια σου, το μπωλ και τα σύρματα.
User Photo apapsa apapsa
2010-02-25 20:57:23
Θελω να το φτιάξω αυτό το γλυκο. Μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο κορίτσια; Δεν έχω ξαναφτιαξει μαρεγκα και ψιλοφοβαμαι ότι θα τα κάνω μαντάρα: πόση ώρα την χτυπάμε; :)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-25 20:41:12
Παραδοσιακό και νοστιμότατο γλυκάκι. Σταθερή αξία Βάνα μου!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.