Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ με γέμιση λευκής σοκολάτας


10
0


Μερίδες: 16
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 55 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Όταν αγαπάς κάτι πάρα πολύ ακόμα και η πιο απλή έμπνευση μπορεί να δώσει ένα καλό γευστικό αποτέλεσμα! Βάλτε φαντασία και μπείτε στην κουζίνα. Αυτοσχεδιάστε και δώστε χρώμα και γεύση ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως ένα συνηθισμένο κέικ.
Ετικέτες:Γλυκό, κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το κέικ χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια μαργαρίνη
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ (όποιο σας αρέσει. Εγώ έβαλα αμαρέτο)
1 1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
2/3 της κούπας τρούφα σοκολάτας
2/3 από ένα ποτήρι γάλα
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα τριμμένα φουντούκια

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
200 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:
100 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα ή ζαχαρόπαστα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ και βάζουμε τη ζύμη σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα.
Εγώ το έβαλα σε φόρμα καρδιάς, την οποία είχα καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το κέικ στους 200 βαθμούς με αέρα για 50 - 55 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα.
Όταν κρυώσει καλά το χωρίζουμε στη μέση.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στη σαντιγί και τη βάζουμε στη βάση του κέικ.
Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και το κέικ μας είναι έτοιμο.
Αν θέλουμε το διακοσμούμε με σχεδιάκια αμυγδαλόπαστας ή ζαχαρόπαστας.

Επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να το καλύψουμε με σοκολάτα και να το διακοσμήσουμε.
Είναι όμορφο για τις μέρες των γιορτών αν το βάλουμε σε χριστουγεννιάτικη φόρμα και το διακοσμήσουμε με  ελατάκια, αστεράκια, καμπανούλες κλπ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.