Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κεϊκ με ανανά και νεκταρίνια


9
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo persa persa
ένα φρουτώδες  κεϊκ για το καφε μας,... ιταλικής καταγωγής
Ετικέτες:κεϊκ, ανανάς, νεκταρίνια, γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

190 γρ. βούτυρο (μαλακό)
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
20 γρ. κορν φλάουερ
1/2 φακελακι μαγιά
αλάτι στη μύτη του κουτ γλ.
100 γρ. ανανά φρέσκο
100 γρ. νεκταρίνια
ξύσμα 1/2 λεμονιού

Διακόσμηση : χοντροκομμένο αμύγδαλα
Σε ένα μπωλ  χτυπάμε το βούτυρο σε κρέμα και τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε διαδοχικά τα αυγά, ένα-ένα.
Σε άλλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγια, το κορν φλάουερ και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε τα φρούτα κομματάκια, (τα νεκταρίνια με τη φλούδα).
Τα γυρίζουμε σε φόρμα μακρόστενη(11χ33), βουτυρωμένη και αλευρωμένη και απο πάνω ρίχνουμε τα αμύγαδαλα.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.