Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ μαστίχας


13
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ADAM ADAM
Κάποια στιγμή μέσα στις γιορτές, βρέθηκα με πληθώρα μαστίχας, και δεν ήξερα τι να την κάνω, οπότε πειραματίστηκα και να τα αποτελέσματα.
Ετικέτες:Γλυκά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο 3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 & 3/4 φλ. τσ. ζάχαρη 1 κ. γλ. μαστίχα Χίου 1/2 κ. γλ. σόδα 1 κ. γλ.μπέικιν πάουντερ Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Στο γουδί ρίχνουμε την μαστίχα και ένα κουταλάκι ζάχαρη και τα κάνουμε σκόνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε τη σκόνη της μαστίχας, αυτό το προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, ανακατεύοντας συνεχώς. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό χλιαρό. Το μείγμα πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo lianna lianna
2010-01-14 10:23:51
η μαστίχα ειναι καταπληκτικό συστατικό.. βγαίνει μόνο στη χίο και συγκεκριμένα στο νότιο μέρος του νησιού..πουθενά αλλού στο κόσμο!αξίζει να το δοκιμάσετε στην συγκεκριμένη συνταγή αλλα και να πειραματιστείτε..
User Photo mima mima
2010-01-14 09:37:55
Μου αρέσει που δεν έχει αβγά και βούτυρο. Θα το δοκιμάσω.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.