Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ Μαρμπρε (ή αλλιώς βανίλια-σοκολάτα)


11
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mariana mariana

Νόστιμο κέικ για πρωϊνό, για το καφεδάκι και για τις υπογλυκαιμίες!!

Ετικέτες:κέηκ,κέικ,μαρμπρέ,σοκολάτα,βανίλια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 150 γρ. βιτάμ (1 φλιτζάνι)
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη (1 1/2 φλ.)
  • 30 γρ. κακάο κοσκινισμένο (1/2 φλ.)
  • 300 γρ. αλεύρι (3 φλ.)
  • 100 γρ. γάλα χλιαρό (1/2 φλ.)
  • 4 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια κοφτά)
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  • Κρατάμε 2 κουταλιές γεμάτες από τη ζάχαρη άχνη και τις ανακατεύουμε στο κακάο.
  • Διαλύουμε το κακάο μέσα στο χλιαρό γάλα και το κραμάμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και εξακολουθούμε το χτύπημα.
  • Χτυπάμε ξεχωριστά  σε μπωλ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι (με σπάτουλα) προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Παίρνουμε ένα φλιτζάνι περίπου από αυτό το μίγμα και το ρίχνουμε στο μίγμα του κακάου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη βάζουμε 2-3 κουταλιές ζύμη χωρίς κακάο και 1-2 κουταλιές με κακάο. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει το μίγμα, ρίχνοντας πάνω στην σκούρα ζύμη τη λευκή και ούτω καθεξής.. Στρώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και για άλλα 15-20 λεπτά στους 160 βαθμούς. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε (πρέπει να βγει στεγνή η λάμα). Αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να μην κρατήσει υγρασία.

Καλή επιτυχία!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.