Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κεικ μαρμπρέ


10
0


Μερίδες: αρκετές...
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Κλασσικό, διαχρονικό και νόστιμο!

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο βούτυρο 250 γρ. (θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 αυγά
  • 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι
  • 1 πακέτο φάριν-απ
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, τις βανίλιες, το κονιάκ και το ξύσμα και προσθέτουμε  το αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και  διαλύουμε το κακάο.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μισό από το λευκό μείγμα.
  • Από πάνω ρίχνουμε  το μείγμα με το κακάο.
  • Με ένα μαχαίρι, το ανακατεύουμε να κάνει νερά και στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο λευκό μίγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά περίπου.
  • Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα, τρυπώντας το κέικ μας και αν η οδοντογλυφίδα βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να το ξεφορμάρουμε.
  • Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
  • Μπορούμε πάνω από την άχνη να το περιλούσουμε με γάσο σοκολάτας.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.