Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι


16
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo panselin panselin

Ενα πολύ αφράτο  και δροσιστικό κέικ,  ιδανικό για το καλοκαίρι!

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φλιτζ. τσαγιού μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1  1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 φλιτζ τσαγιού  αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν 20γρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

 

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • φλούδα λεμονιού

 

 

 

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά.  Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.  Ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε, δύο φορές αν είναι δυνατόν, το αλεύρι, το μπείκιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ λίγο λίγο, χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε το μείγμα για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στην κάτω σχάρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Οταν γίνει το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα η πιάτο για να κρυώσει εντελώς.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.

Βάζουμε το κρύο κέικ πάλι στη φόρμα και το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα. Το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Το αφήνουμε να το ρουφήξει όλο και να κρυώσει καλά.

Καλύτερα να το ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα.

 

Είναι σημαντικό για να γίνει πολύ αφράτο να κοσκινίσουμε το αλεύρι και να χτυπήσουμε  πολλή ώρα τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

Σχόλια

User Photo Eva K. Eva K.
2009-06-27 12:01:11
θα μου αρεσε να προσθεσεις στο κεικ και χυμο απο λεμονι. σιγουρα αυτο το γλυκο θα συνοδευει φανταστικα το απογευματινο τσαι. μου αρεσει!
User Photo panselin panselin
2009-06-25 23:56:31
Οκ, θα το κοιτάξω και θα στη στείλω με pm
User Photo IONA IONA
2009-06-25 23:02:49
Εχεις κάποια συνταγή για κεικ πορτοκάλι, ζουμερό και ωραίο σαν αυτό του λεμονιού?? Εαν ναι, με ενδιαφέρει. Μήπως μπορείς να την μοιραστείς μαζί μου??
User Photo panselin panselin
2009-06-25 22:36:29
Τη ζάχαρη μπορεί να τη μειώσεις όταν το ξαναφτιάξεις να ταιριάζει στα γούστα σου. Για το πορτοκάλι δεν ξέρω, χρησιμοποιώ άλλη συνταγή.
User Photo IONA IONA
2009-06-25 22:04:45
Εξαιρετικό!!!!! Σαν να το αγόρασα απο ζαχαροπλαστείο. Αφράτο, ζουμερό οσο πρέπει αλλά πολύ γλυκό. Μπορώ να ρωτήσω κάτι ?? Θα γίνει το ίδιο καλό εάν μειώσω τη ζάχαρη στο μίγμα??? Μπορώ να αντικαταστήσω το λεμόνι με πορτοκάλι???

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.