Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τρίβουμε στο μούλτι.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας και την τριμμένη κουβερτούρα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε το κέικ στους 190 βαθμούς με αέρα για 55 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά 3 - 4 κουταλιές μαρμελάδα (οποιαδήποτε) και αλείφουμε μ ένα πινελάκι το κέικ.
Το πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Εναλλακτικά μπορούμε αν θέλουμε να σιροπιάσουμε το κέικ.
Βράζουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 κουταλιές μέλι και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και περιχύνουμε το κέικ, αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει σε διάφορα σημεία μ ένα μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα.
2011-11-21 21:48:01
Αυτό το κέικ άφησε εποχή και τρέλανε κόσμο... Όταν έχουμε έμπνευση ειμαστε ασυναγώνιστες (και καθόλου ψώνια)! χαχα!!!
2011-11-09 17:47:17
μα καλά, τι έφτιαξες πάλι;!!
2011-11-06 19:36:50
Annakixal δε νομίζω να τριβόταν εξαιτίας του ενός λιγότερου αυγού που έβαλες. Η καρύδα κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα κέικ και ενδεχομένως το ψήσιμο. Ίσως αν ο φούρνος σου είναι δυνατός να ήθελε πέντε λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Η μέθοδος του μαχαιριού είναι χρήσιμη σ αυτή την περίπτωση. Τα κέικ και γενικά τα γλυκά της καρύδας θέλουν λίγο σιρόπι κανονικά. Ανάλογα πάντα με τα γούστα.
2011-11-06 19:31:58
Μακάρι να ήσουν κοντά και ας το έτρωγες όλο Λινάκι. :-)
2011-11-06 18:22:14
Το έφτιαξα εχθές και από γεύση ήταν τέλειο. Έβαλα όμως λιγότερα αυγά, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έδεσαν καλά τα υλικά. Το κεικ "τριβώταν". Αυτό λέτε να έφταιξε;
2011-11-06 17:48:10
φιλεναδα πολυ ωραιο..ευτυχως που δεν ειμαι κοντα χαχαχα γιατι θα το ετρωγα ολο χαχαχα
2011-11-04 11:50:10
Καλημέρα annakixal! Μπορείς αντί για γιαούρτι να βάλεις ένα ποτήρι γάλα.
2011-11-04 09:31:32
Μια ερωτησούα: το γιαούρτι μπορούμε να το παραλείψουμε;