Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ καρύδας σοκολάτας


17
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 55 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει τα καφεδάκια στα σπίτια πληθαίνουν και τα κέικ τρελαίνονται να συνοδεύουν τα καφεδάκια!!!
Ετικέτες:Γλυκό, κέικ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
250 γραμμάρια μαργαρίνη
200 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
1 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
400 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια


Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τρίβουμε στο μούλτι.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας και την τριμμένη κουβερτούρα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε το κέικ στους 190 βαθμούς με αέρα για 55 λεπτά.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά 3 - 4 κουταλιές μαρμελάδα (οποιαδήποτε) και αλείφουμε μ ένα πινελάκι το κέικ.
Το πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.


Εναλλακτικά μπορούμε αν θέλουμε να σιροπιάσουμε το κέικ.
Βράζουμε για δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 κουταλιές μέλι και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και περιχύνουμε το κέικ, αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει σε διάφορα σημεία μ ένα μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα.

Σχόλια

User Photo Nanouka Nanouka
2011-11-21 21:48:01
Αυτό το κέικ άφησε εποχή και τρέλανε κόσμο... Όταν έχουμε έμπνευση ειμαστε ασυναγώνιστες (και καθόλου ψώνια)! χαχα!!!
User Photo persa persa
2011-11-09 17:47:17
μα καλά, τι έφτιαξες πάλι;!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-11-06 19:36:50
Annakixal δε νομίζω να τριβόταν εξαιτίας του ενός λιγότερου αυγού που έβαλες. Η καρύδα κάνει τη διαφορά από τα υπόλοιπα κέικ και ενδεχομένως το ψήσιμο. Ίσως αν ο φούρνος σου είναι δυνατός να ήθελε πέντε λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Η μέθοδος του μαχαιριού είναι χρήσιμη σ αυτή την περίπτωση. Τα κέικ και γενικά τα γλυκά της καρύδας θέλουν λίγο σιρόπι κανονικά. Ανάλογα πάντα με τα γούστα.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-11-06 19:31:58
Μακάρι να ήσουν κοντά και ας το έτρωγες όλο Λινάκι. :-)
User Photo annakixal annakixal
2011-11-06 18:22:14
Το έφτιαξα εχθές και από γεύση ήταν τέλειο. Έβαλα όμως λιγότερα αυγά, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έδεσαν καλά τα υλικά. Το κεικ "τριβώταν". Αυτό λέτε να έφταιξε;
User Photo linasigk linasigk
2011-11-06 17:48:10
φιλεναδα πολυ ωραιο..ευτυχως που δεν ειμαι κοντα χαχαχα γιατι θα το ετρωγα ολο χαχαχα
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-11-04 11:50:10
Καλημέρα annakixal! Μπορείς αντί για γιαούρτι να βάλεις ένα ποτήρι γάλα.
User Photo annakixal annakixal
2011-11-04 09:31:32
Μια ερωτησούα: το γιαούρτι μπορούμε να το παραλείψουμε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.