Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κεικ καρυδας σιροπιασμενο


5
0


Μερίδες: -
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo cherrugro cherrugro
Αυτή τη συνταγή την έχω απο μια φίλη και είναι μια πολύ πετυχυμένη συνταγή.
Ετικέτες:σιμιγδαλι, καρυδα, σιροπι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

- 2 ποτήρια καρύδα ( και άλλο ένα περίπου για πασπάλισμα)

- 2 ποτήρια αλεύρι

- 2 ποτήρια γάλα

- 2 ποτήρια ζάχαρη

- 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψήλο

- 10 αυγά

- 250 γρ. βούτυρο η βιτάμ

- 2 φακελάκια μπεϊκιν πάουντερ

- 2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

- 7 ποτήρια νερό

- 4 ποτήρια ζάχαρη
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο η το βιτάμ κομμένο σε κομματάκια και το ενσωματώνουμε καλά και μετά το γάλα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, μετά το σιμιγδάλι, το μπεϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε την καρύδα. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Προσοχή, μην ανοίγετε το φούρνο μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι, πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικη καρύδα και αφήνουμε για αρκετή ώρα να ρουφήξει το σιρόπι. Μετά το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο, έτσι με το ταψί.

Προσοχή, τα υλικά της συνταγής είναι για μεγάλο ταψί. Μπορείτε να φτιάξετε λιγότερο,  με τα μισά υλικά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.