Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέικ γεμιστό


8
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Μια μικρή παραλλαγή
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 βιτάμ
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες

Για την γέμιση

1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κονσέρβα βύσσινο κομπόστα
Το μόρφατ και το ζαχαρούχο από το ψυγείο

Για το γλάσο

2 κουβερτούρες
1/2 βάζο μαρμελάδα βύσσινο
το ζουμί από τα βύσσινα κομπόστα
λίγο λικέρ ή κονιάκ
Χτυπάμε τα υλικά για το κέικ όλα μαζί για 5 λεπτά με το μίξερ. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε τα βύσσινα και τα κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού) και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το ζουμί από την κομπόστα βύσσινο και την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε μέσα και την μαρμελάδα και ρίχνουμε και το λικέρ ή το κονιάκ.
Κόβουμε ένα δίσκο από το κέικ, στα δύο τρίτα περίπου του ύψους του (2/3 κάτω και 1/3 ο δίσκος που θα κόψουμε) και τον βγάζουμε σε ένα πιάτο. Με ένα κουτάλι, σκάβουμε ένα αυλάκι στο κέικ, αφήνοντας γύρω γύρω 1,5 εκατοστό. Με ένα πινέλο αλείφουμε το αυλάκι με λίγο από το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει. Γεμίζουμε με την κρέμα και σκεπάζουμε με το κομμάτι που έχουμε αφαιρέσει. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο γλάσο.
Το κέικ που έχουμε αφαιρέσει, το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα που έχει περισσέψει και την βάζουμε σε μπολάκια.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-01-10 19:51:02
Πρέπει να γίνεται καταπληκτικό! Μια δοκιμή θα μας πείσει!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.