Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέϊκ Αμβούργου


7
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo teri teri
Κέϊκ με σιρόπι και κομματάκια σοκολάτας, συνθέτουν ένα απολαυστικό γλύκισμα ιδανικό για τον απογευματινό καφέ σας.
Ετικέτες:γλυκό, σιρόπι, σοκολάτα, κεϊκ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 αυγά
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3 κούπες αλεύρι φαρινάπ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1  1/4 κούπα ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα

ΣΙΡΟΠΙ:

* 3
κούπες νερό
* 3 κούπες ζάχαρη
* φλούδα από λεμόνι

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέκι, το αλάτι και την βανίλια και αφήνουμε για λίγο στην άκρη,
  • Σε μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να ασπρίσει,
  • Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα μας τα αυγά με το μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα στην μικρή ταχύτητα του μίξερ για 4 λεπτά ακόμη,
  • Τοποθετούμε το γλυκό μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι,
  • Τοποθετούμε τα κομματάκια της σοκολάτας πάνω από το κέικ και πιέζουμε ελαφρά,
  • Σκορπάμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα πάνω από την επιφάνεια του κέϊκ, φροντίζοντας να πάνε παντού,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C περίπου για 50 λεπτά,
  • Στο μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη,
  • Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι προσεκτικά με κουτάλι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.