Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κέηκ μπανάνας (Banana loaf)


11
0


Μερίδες: 2 μακρόστενες φόρμες
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Μίνα Μίνα
Ενα υπέροχο γλύκισμα που φτιάχνεται μέσα σε 10΄ και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες! Τα παιδιά θα το λατρέψουν και πιστέψτε με θα γεμίσουν ενέργεια!
Κάντε το και θα με θυμηθείτε!
Περιμένω εντυπώσεις!! :)
Ετικέτες:γλυκό, κέηκ, μπανάνα, loaf, banana Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση


2 κούπες (cup) ζάχαρη
1 κούπα (cup) καλαμποκέλαιο ή φρέσκο βούτυρο
3 μεγάλες μπανάνες παραγινομένες ή 4 μεσαίες
4 αβγά
1 κούπα (cup) καρύδια ή αμύγδαλα τριμένα (ενναλλακτικά και μίξη αυτών)
2 κούπες και 2/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι (ούτε πολύ γεμάτο αλλά ούτε και κοφτό)
2 κουταλάκια baking powder
1 βανίλια (προαιρετικά)






Χτυπάμε το βούτυρο καλά με τη ζάχαρη  ( ή το λάδι με τη ζάχαρη)
Προσθέτουμε τα 4 αβγά, το αλάτι το μπέικιν και τη βανίλια (αν θέλουμε βανίλια)
Προσθέτουμε τις μπανάνες μας ,τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 - 200 βαθμούς (όχι αερόθερμο) στην κάτω σχάρα για περίπου 50'.

Σερβίρεται σκέτο.
Επειδή είναι πολύ γλυκό και έντονο σε γεύση δε χρειάζεται γαρνίρισμα με ζάχαρη άχνη ή τίποτε άλλο γιατί του χαλάει τη γεύση!

Καλή επιτυχία!



ΠΡΟΣΟΧΗ: Oι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ανάλατοι και άψητοι! Επίσης όταν τα τρίψουμε στο μηχάνημα θα πρέπει ούτε να είναι τόσο ψιλά σα σκόνη αλλά και ούτε πολύ χοντροκομμένα. Τόσο όσο. Θα το καταλάβετε με τον καιρό...


Τip: Bάζουμε τις μπανάνες μας 3 μέρες πριν τις χρησιμοποιήσουμε σε χαρτοσακούλα και τις αφήνουμε κλεισμένες για να ωριμάσουν καλά.

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2012-02-15 12:59:48
Το κέηκ αυτό έχει προεραιτικούς τους ξηρούς καρπους. Σε αυτή την περίπτωση γίνεται πιο "νοτισμένο" και κόβεται λίγο δυσκολότερα... Νομίζω όμως ότι οι ξηροί καρποι το δένουν και του δίνουν άλλη γεύση. Επίσης αν είστε λάτρης της εντονης γεύσης της μπανάνας ΜΗΝ βαλετε καθόλου τη βανίλια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.