Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κατσικάκι στο φούρνο


8
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 1440 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo Carrie Carrie
Πεντανόστιμη συνταγή που έφτιαξα το Πάσχα αλλά μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε άλλη μέρα!
Ετικέτες:Πασχα, κατσικι, κατσικακι, φουρνος, δεντρολιβανο, καππαρη, μπουκοβο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη μαρινάτα:
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη ή 1 κ.σ. δεντρολίβανο και 1 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ.ελαιόλαδο

  • 1 μπούτι από κατσικάκι (περίπου 2 κιλά)
  • 3/4 φλ. λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


  • Σε μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάτας μέχρι να γίνουν πολτός.
  • Κάντε στα μπούτια κοψιές και αλείψτε τα με τον πολτό, πιέζοντας να μπει μέσα στις κοψιές. Αλείψτε και τα παϊδάκια. Βάλτε το κρέας σε ταψί, σκεπάστε το και αφήστε στο ψυγείο μία νύχτα ή 24 ώρες.
  • Βγάλτε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230°. Βάλτε το κρέας σε γάστρα,περιχύστε με το κρασί και βάλτε το στο φούρνο. Ψήστε για περίπου 2 ώρες.
Καλή όρεξη!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.