Προετοιμαζουμε τα φαγητο απο την προηγουμενη μερα.Πλένουμε καλα το μπουτι,και το τριβουμε με τα λεμονια.το χαραζουμε ελαφρα και το γεμιζουμε με ενα μιγμα απο σκορδο,μπαχαρικα και κομματια απο το κεφαλοτυρι.το περιχυνουμε με το λαδι,το τυλιγουμε στο λαδοχαρτο και το βαζουμε στο ψυγειο.Προσοχη δεν το αλατοπιπερονουμε γιατι θα σκληρυνει το κρεας.
Την επομενη μερα βαζουμε αλατι και πιπερι με προσοχη γιατι ηδη τοχουμε μαριναρει με τα μπαχαρικα και το κεφαλοτυρι,το τυλιγουμε στο λαδοχαρτο και μετα σ΄ενα κομματι αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στο φουρνο στους 150 βαθμους μ΄αερα για περιπου 3 ωρες.Αν ειναι μεγαλο το μπουτι ισως χρειαστει και λιγο παραπανω.Σ΄ενα αλλο ταψακι τοποθετουμε καθαρισμενες τις πατατες και κομμενες σε μεγαλα κομματια.Τις αλλατοπιπερωνουμε προσθετουμε λαδι και τις φουρνιζουμε στους 150 βαθμους με αερα για μιση ωρα.
Σερβίρερουμε με κοκκινο κρασι shiraz σε θερμοκρασια δωματιου