Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρυδοτρουφάκια


4
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo neraida neraida
Αυτή τη συνταγή την κουβαλάω χρόνια ατελείωτα και είναι συνταγή ψώνιο
Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Σοκολατάκια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

120 γρ. βούτηρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. καρύδια τριμμένα
120 γρ. πτι-μπερ χοντροκομμένα
200 γρ. κουβερτούρα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κονιάκ
4 κρόκοι αυγών

Για το πλάσιμο
1 φλιτζ.τσαγιού καρύδια τριμμένα
1 φλιτζ.τσαγιού κακάο ανάμεικτο με
1 φλιτζ.τσαγιού πτι-μπερ τριμμένα
χάρτινες θηκούλες για τρουφάκια
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία.
Χτυπάμε το βούτηρο καλά με τη ζάχαρη και τους κρόκους στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε την κουβερτούρα με τα καρύδια, τα μπισκότα και το μείγμα των κρόκων. Προσθέτουμε το ποτό και ζυμώνουμε απαλά να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάσιμο
Με το σουρωτήρι κοσκινίζουμε το κακάο και το βάζουμε σε μια λεκάνη με το τριμμένο μπισκότο. Σε μιαν άλλη βάζουμε τα τριμμένα καρύδια. Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα τυλίγουμε άλλα στο μείγμα του κακάο-μπισκότου και άλλα στο καρύδι.
Τα τοποθετούμε στα χαρτάκια και αυτά σε σειρές μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτί. Ανάμεσα στις σειρές βάζουμε λαδόχαρτο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.