Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρυδόπιτα Παραδοσιακή


11
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Axristoula Axristoula

Όποιος τρώει...ξανατρώει!!!!!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα βούτυρο
2 1/2 κουπες καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένα
1 1/2 κουπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπα φαρινάπ
5 αυγά
1 κ.γ. σόδα
1/2 σφηνάκι κονιάκ
3 κ.γ.μπεικιν παουντερ

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλα
2 γαρύφαλλα άκοπα
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού




 Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και την ζάχαρη.
Ρίχνουμε τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και το γάλα. Προσθέτουμε την σόδα διαλυμένη στο κονιάκ. 
 Εχουμε ανακατεψει την φαρίνα, την φρυγανιά και το μπεικιν. Τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατέυοντας ελαφρά (οχι με μιξερ για να γίνει αφράτη).

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά (μέχρι να φουσκώσει) και μετά χαμηλωνουμε.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Την σιροπιάζω ζεστή. 

Θα τους καταπλήξετε!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.