Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρυδόπιτα με σοκολάτα και καφέ


12
0


Μερίδες: Αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
Δεν θυμάμαι απο που έχω βρεί αυτό το γλυκό πάντως δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ !!! Δοκιμάστε το...
Ετικέτες:γλυκό, σοκολάτα, καρυδόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 αβγά
100 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι
60 γρ. αμύγδαλο σκόνη
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. γάλα φρέσκο
 200 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν-μαρί
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 φλιτζάνια καφέ espresso

Xτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αμύγδαλο, το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τέλος τα καρύδια ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον καφέ και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στην κρύα καρυδόπιτα. Γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.


Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-05-06 18:16:53
Γεια σου Ιωάννα, πολύ ενδιαφέρουσα καρυδόπιτα! Καλωσήρθες!
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2010-05-03 17:59:55
Και όταν τη φτιάξεις θα δείς οτι λόγο του καφέ δεν είναι πολύ γλυκιά και έτσι δεν σε λιγώνει... Είναι τόσο όσο!!!!!!!
User Photo paprika paprika
2010-05-03 16:09:19
Μου αρέσει γιατι έχει λίγα αυγά, σε σχέση με την κλασσική καρυδόπιτα!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.