Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ


12
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Η καρυδόπιτα ανήκει περισσότερο στα γλυκά του χειμώνα και είναι ιδανική γι αυτή την εποχή. Το πάντρεμά της με την καραμέλα την κάνει ξεχωριστή και ικανή να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γευστικά γούστα.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Καραμέλα
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό


Κρέμα
6 αυγά
4 κούπες ζχαρούχο γάλα
1/3 της κούπας ζάχαρη


Καρυδόπιτα
6 αυγά
2 κούπες τριμμένο καρύδι
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μπέιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
ξύσμα από ένα λεμόνι
Ανακατεύουμε τα υλικά της καραμέλας σ ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά και τα ρίχνουμε σε μια φόρμα.
Χτυπάμε τ αυγά, τη ζάχαρη  και το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα.
Τοποθετούμε τη φόρμα σ ένα ταψί που έχουμε γεμίσει με νερό και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την καρυδόπιτα.
Χτυπάμε τ ασπράδια μαρέγκα.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τους κροκούς με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού.
Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα και ρίχνουμε το μείγμα της καρυδόπιτας πάνω από την κρέμα.
Τοποθετούμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 40 με 50 λεπτά το γλυκό μας.
Όταν βγάλουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο τη βάζουμε 6 ώρες στο ψυγείο.
Για  να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε ζεστό νερό.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2010-10-17 14:47:06
Τι καταπληκτική συνταγή - μου τρέχουνε τα σάλια!
User Photo cookie cookie
2010-01-28 13:13:34
Σ᾽ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα τις ακολουθήσω πιστά!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-27 16:19:21
Τα φύλλα πρέπει να τα ανακατέψεις πολύ πολύ καλά με τα χέρια μέσα στο μείγμα των αυγών cookie για να βγει ζουμερή η πορτοκαλόπιτα. Επίσης πρέπει οι αναλογίες να είναι ακριβώς όπως λέει η συνταγή και ειδικά το φύλλο πρέπει να είναι ακριβώς μισό κιλό γιατί αν είναι περισσότερο στεγνώνει. Ελπίζω την επόμενη φορά να έχει περισσότερη επιτυχία γιατί είναι πραγματικά πολύ ωραίο γλυκό και συνδυάζεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό πάνω από κάθε κομμάτι.
User Photo cookie cookie
2010-01-27 15:28:30
Πω,πω!Πάει η δίαιτα.Ήδη μου τρέχουν τα σάλια.Η ερώτηση δεν αφορά αυτή την συνταγή αλλά την πορτοκαλόπιτα.Όταν την έφτιαξα αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με τα κομματάκια του φύλλου που έριξα μέσα.Παρέμειναν στεγνά και δεν μου έδωσε ωραίο αποτέλεσμα στην γεύση.Έμοιαζε άψητη.Τι μπορεί να έφταιξε;
User Photo κλαρα κλαρα
2010-01-26 20:11:35
τι ηταν αυτο παλι?φαινεται πολυ καλη! θα τη φτιαξω συντομα!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-26 16:40:40
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σας Persa. Η πορτοκαλόπιτα είναι άπαιχτη. Εγώ δεν προλαβαίνω να τη φτιάχνω και εξαφανίζεται.
User Photo persa persa
2010-01-26 16:10:55
φαινεται υπεροχη.την τσικνοπέμπτη που εχω τραπέζι αρκετούς φίλουςεκτός απο την πορτοκαλόπιτά σου ,σκέφτομαι να φτιαξω και αυτή...για τους σκληροπυρηνικούς της καφε θεάς
User Photo panselin panselin
2010-01-26 13:48:20
Θεικό!!!! Μπράβο σου!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.