Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, τους κρόκους και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, και στο τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα και το ινδοκάρυδο.
Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας, παίρνουμε μια ποσότητα σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερη από ένα καρύδι και πλάθουμε τις καρύδες σαν βουναλάκια.
Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας απόσταση τη μία από την άλλη.
Στραγγίζουμε καλά τα κερασάκια από το σιρόπι τους, τα κόβουμε στη μέση και βάζουμε μισό κεράσι στην κορυφή της κάθε καρύδας.
Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Το μυστικό σ αυτό το γλυκό βρίσκεται στο ψήσιμο, γιατί αν ψηθεί περισσότερο από το κανονικό στεγνώνει.
Αφήνουμε τις καρύδες να κρυώσουν καλά και μετά τις διπλώνουμε μία μία με διάφανη μεμβράνη.
Διατηρούνται πέντε μέρες εκτός ψυγείου και αρκετό καιρό στο ψυγείο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
2011-12-12 18:02:01
Kotula ναι εννοώ το βιτάμ των 250 γραμμαρίων δηλάδή 125 γραμμάρια. Όσο για το ψήσιμο δεν αναφέρω ακριβή χρόνο γιατί οι καρύδες είναι λίγο ιδιαίτερες στο ψήσιμο και φούρνο με φούρνο έχει κάποια διαφορά. Μόλις δεις και παίρνουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα σβήνεις το φούρνο σου.
2011-12-11 21:52:32
ποσο λεπτα πσινυμε
2011-12-11 21:48:25
ποσο γραμαρια ινε το βιταμ-250?
2010-06-08 16:30:23
Καλή επιτυχία Ice Tea! Εύχομαι ν αρέσουν και σε σένα και στο μωρό σου.
2010-06-08 15:28:40
sokolatoula εγραψες τελειο γλυκακι bravo (θα το κανω στο μωρο μου το αγαπημενο του ........ )
2010-05-10 22:50:10
μμμμ.... τελειο γλυκακι που αρεσει πολυ!!
2010-05-10 19:31:48
Αγαπημένο γλυκό που δεν έλειπε απο τα κεράσματα παλιά!!!Και πολύ αλλιώτικη συνταγή αυτές οι καρύδες!!!
2010-05-10 18:45:58
Τρελλαίνομαι για αυτά τα γλυκάκια. Θα τα φτιάξω σύντομα.