Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Καρπουζοσαλάτα αλλιώς
4 0
Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 ' |
JustCook |
|
Είναι μια σαλάτα απο αμερική που φέρνει τα πάνω κάτω ανακατεύοντας το γλυκό με το αλμυρό και το όξινο και φυσικά εμπνεύστηκε από ελλήνες που έτρωγαν το καρπούζι με την φέτα |
Ετικέτες:καρπούζι, ξύδι, λάδι, κρεμμύδι, σαλάτα |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
2 κιλά καρπούζι 2 χούφτες ρόκα ψιλοκομμένη(περίπου 1- 1.5 ματσάκι ανάλογα το μέγεθος) μισή κούπα τσ. ξερά γλυκά κρεμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες η και 3/4 αν σας αρέσει το κρεμμύδι αλατοπίπερο (2 μέρη αλάτι 1 λευκό πιπέρι) 1/2 κούπα τσ.ελαιόλαδο φέτα τριμένη με το χέρι η κομμένη σε μικρά καρέ 200- 300 η και παραπάνω γρ.
* προαιρετικά λιγο δυόσμο η μέντα για το dressing
2 φλυτζανια βαλσάμικο ξυδι ή μηλοξυδο για λιγότερη γλυκιά γεύση 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη 1 πρεζα αλάτι
|
Για το dressing ριχνουμε όλα τα υλικά σε ενα τηγάνι ανακατεύουμε και βραζουμε μεχρι να μειωθεί στο 1/3 και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόψτε το καρπούζι σε χοντρό καρέ περιπου στο μεγεθός μπουκίας, τα κρεμμύδια σε λεπτες φέτες και την ροκα ψιλοκομμένη σε λωρίδες 1- 2 εκατοστά τα βαζουμε σε ένα μπωλ αλατοπιπερώνουμε ριχνουμε το λάδι την φέτα και όσο απο το dressing μας πάει στην γεύση ανακατέυουμε μεσα στο μπώλ κουνώντας με ημικυκλικη κινηση το μπωλ ώστε να μην σπασουν τα υλικα δοκιμάζουμε διορθώνουμε και σερβίρουμε
Παρατήρηση εαν δεν θέλετε να καθαρίζετε τα κουκούτσια κόψτε μόνο το κάτω μερος και την καρδία τα σπόρια βρίσκονται στην μέση μόνο
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2010-12-05 19:14:12
Μου είναι αδύνατον να φάω καρπούζι με φέτα οπότε δε μπορώ να δοκιμάσω τη συνταγή σου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μια διαφορετική και πρωτότυπη συνταγή . Γι' αυτό δε μπορούμε να σου στερήσουμε τα σκουφάκια σου.
2010-12-04 18:20:10
Καρπούζι με φέτα... Θεϊκό!!!
2010-12-04 17:44:46
Θα το δοκίμαζα αν και δεν είμαι φαν του "καρπούζι με φέτα". Φαίνεται ενδιαφέρον όμως. Το καλοκαίρι που θα έχουμε καρπουζάκι...