Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρότα με κύμινο


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo vch vch

Στο αρμένικο εστιατόριο από όπου σας είπα ότι έκλεψα τη συνταγή για τα λαχματζούν, είχαν και ένα άλλο πιάτο και που ήταν το δικό μου αγαπημένο..

Επειδή όλο και κάτι μου έκρυβε ο ιδιοκτήτης.. δοκίμασα να το φτιάξω μόνη μου και νομίζω ότι κάτι καλό κατάφερα. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς.

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 dl στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτάλι κύμινο
  • 4 κουτάλια ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαφρώς το λάδι.
  • Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Το γυρνάμε μέχρι να ροδίσει χωρίς να μαυρίσει. Στη συνέχεια το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το ραντίζουμε με λίγο αλάτι και το πατάμε να λιώσει. Το βάζουμε στην άκρη για αργότερα.
  • Εν’ τω μεταξύ, στο λάδι που προηγουμένως ψήθηκε το σκόρδο, προσθέτουμε στη θέση του το κύμινο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε να ψηθούν για 10’. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε πιατελίτσα και τα καλύπτουμε να διατηρηθούν ζεστά.
  • Στο τηγάνι που ήταν πριν τα καρότα, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ζεσταίνουμε ελαφρώς ανακατεύοντας.
  • Στη συνέχεια, το ρίχνουμε πάνω από τα καρότα, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τελευταίο το μαϊντανό.

Σερβίρονται ζεστά

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-18 00:37:19
Κάτι παρόμοιο τρώμε στο Ρώσικο της γειτονιάς μας αλλά χωρίς το κύμινο, το οποίο μου αρέσει πολύ.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.