Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μας. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε. Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι και διάφορα άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ένα ποτήρι γάλα ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει. Μόλις η κρέμα έχει πήξει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες μας ούτως ώστε να γίνουν ένα με την κρέμα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και τα έχουμε στραγγίσει σε ένα τρυπητό 5-10 λεπτά. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν η σάλτσα με τα μακαρόνια. Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας ρίχνοντας από πάνω λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο. και αν θέλουμε τρίβουμε οποιοδήποτε τυρί της επιλογής μας.
2010-04-19 10:00:59
Nτίμη, δεν ακούγεται άσχημο, αλλά νομίζω με χαλάει λίγο η χρήση κρέμας γάλακτος μαζί με τσιγαρισμένα κρεμμύδια σε ήδη χρησιμοποιημένο λάδι.
Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι :
Μην βγάλεις τις γαρίδες, σβύσε με κρασί της αρεσκείας σου, πρόσθεσε λίγο χυμό τομάτας (φρέσκιας ή σε κονσέρβα) και κατόπιν εάν θέλεις βάζεις και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα και να γίνει πιο light.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2010-04-19 15:32:32
Σ'ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή ΤΟΜ.Θα δοκιμάσω τη συνταγή και με το δικό σου τρόπο.Ακούγεται καλός.
2010-04-19 10:00:59
Nτίμη, δεν ακούγεται άσχημο, αλλά νομίζω με χαλάει λίγο η χρήση κρέμας γάλακτος μαζί με τσιγαρισμένα κρεμμύδια σε ήδη χρησιμοποιημένο λάδι. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι : Μην βγάλεις τις γαρίδες, σβύσε με κρασί της αρεσκείας σου, πρόσθεσε λίγο χυμό τομάτας (φρέσκιας ή σε κονσέρβα) και κατόπιν εάν θέλεις βάζεις και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα και να γίνει πιο light. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ