Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρμπονάρα με....γαρίδες!


12
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Δοκίμασα το πιάτο αυτό στο σπίτι μιας φίλης και ξετρελάθηκα!
Είναι καταπληκτικό και πολύ ιδιαίτερο!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρέμες γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
λίγο αλεύρι
δυόσμο ξερό ή φρέσκο
μακαρόνια (οποιοδήποτε ζυμαρικό, εγώ προτείνω σπαγγέτι ή λαζάνια)
ελαιόλαδο
πιπέρι

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μας.
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε.
Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι και διάφορα άλλα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ένα ποτήρι γάλα ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.
Μόλις η κρέμα έχει πήξει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες μας ούτως ώστε να γίνουν ένα με την κρέμα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας και τα έχουμε στραγγίσει σε ένα τρυπητό 5-10 λεπτά. Για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν η σάλτσα με τα μακαρόνια.
Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας ρίχνοντας από πάνω λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο. και αν θέλουμε τρίβουμε οποιοδήποτε τυρί της επιλογής μας.






Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-04-19 15:32:32
Σ'ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή ΤΟΜ.Θα δοκιμάσω τη συνταγή και με το δικό σου τρόπο.Ακούγεται καλός.
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-04-19 10:00:59
Nτίμη, δεν ακούγεται άσχημο, αλλά νομίζω με χαλάει λίγο η χρήση κρέμας γάλακτος μαζί με τσιγαρισμένα κρεμμύδια σε ήδη χρησιμοποιημένο λάδι. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι : Μην βγάλεις τις γαρίδες, σβύσε με κρασί της αρεσκείας σου, πρόσθεσε λίγο χυμό τομάτας (φρέσκιας ή σε κονσέρβα) και κατόπιν εάν θέλεις βάζεις και λίγη κρέμα γάλακτος για να δέσει η σάλτσα και να γίνει πιο light. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.