Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρμπονάρα με μπουκατίνι


6
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Γιαμμιιι... καρμπονάρα ... ελπίζω να μην ακούσω πάλι να λέτε οτι γίνεται με κρέμα γάλακτος ...
Ετικέτες:αυγό, κρεμμύδι, μπέικον, κρασί Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 γρ μπουκατίνι…καλά αν δε έχετε γίνεται και με χοντρό σπαγκέτι τότε 
150 γρ μπέικον (αν σας αρέσει μπόλικο βάλτε και 200-250 γρ) 
1 μικρό κρεμμύδι 
2 αυγά (βασικά πάει άτομο και αυγό ) 
αλάτι και μαύρο πιπέρι 
λευκό κρασί 
ελαιόλαδο
- Κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το κρεμμύδι ψιλοκομμενο. 
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε μπέικον και κρεμμυδι. 
- Για να μαλακώσει το κρεμμύδι κλείστε το τηγάνι με το καπάκι και σε χαμηλή φωτια και ανακατεύεται κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. 
- Αν χρειάζεται προσθέστε ακόμα λάδι και σβήστε στο τέλος με λίγο λευκό κρασι. 
- Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικα. 
- Αν το μπέικον είναι πολύ αλμυρό καλύτερα να μην αλατίσετε το νερο. 
- Χτυπηστε τα αυγά με πολυ λίγο αλάτι και μαύρο πιπερι. 
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα πετάτε το νερό ΔΕ τα βρέχουμε και βάζετε ζυμαρικα, μπεικον, κρεμμυδι και αυγά μέσα στην κατσαρολα. 
- Εδώ καλό είναι να’χουμε έναν κύριο και να ανακατεύει και να ξαναανακατευει και να ξαναματαανακατεύει μέχρι τα αυγά να’ναι ετοιμα. 
- Τωρα πως θα’ναι τα αυγά ετοιμα; 
- Εχμμμ στην Ιταλία σας τα σερβίρουν σχεδόν ωμά εγώ όμως επειδή δε μου πολυκατεβαινουν ωμά τα ανακατεύω αρκετή ώρα που και που βάζω πάνω από τη φωτιά την κατσαρόλα για να ζεσταθει. 
- Σε όποιον αρέσει μπορεί να προσθέσει στο πιάτο του και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.