Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρμπονάρα αλα Μίνα


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Μίνα Μίνα

Μια μακαρονάδα όλο χρώμα και γεύση!
Ετικέτες:ζυμαρικά, μακαρόνια, κρέμα γάλακτος, καρμπονάρα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. ζυμαρικά
1/4 κόκκινη πιπεριά
1/4 κίτρινη πιπεριά
1/4 πορτοκαλί πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
3-4 σκελίδες σκόρδο
250-300 γρ. μπέϊκον (καλύτερα χροντροκομμένο σε κύβους)
λίγο άσπρο κρασί
1 κονσέρβα μανιτάρια ή 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια "μαραμένα"*
1 κρέμα γάλακτος
150-200 γρ.κεφαλογραβιέρα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι


* = ελαφρώς σωταρισμένα ίσα να μαλακώσουν και να συρρικνωθούν λίγο.
Κόβουμε το μπέϊκον μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε χωρίς λάδι.
Μόλις ροδίσει και βγάλει λίπος το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μέσα σ'αυτή ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και μετά από περίπου 3' το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις αρχίσει το μείγμα να μαραίνεται προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τέλος τα μανιτάρια που έχουμε ήδη "μαράνει"
Ανακατεύουμε για 2-3' και ρίχνουμε το μπέϊκον.
Σβήνουμε το μείγμα με ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά.
Λίγο πριν τα βγάλω αποτελειώνω τη σάλτσα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, το τριμμένο τυρί και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε την σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά ή εναλλακτικά ρίχνουμε όλα τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Το αποτέλεσμα όχι μόνο θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους γευστικά αλλά και από εμφάνιση αφού είναι ένα πιάτο πολύχρωμο και πολύ εμφανίσημο γεμάτο βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Σχόλια

User Photo qslv qslv
2011-08-01 13:16:58
θα την κάνω σήμερα... ήθελα μια καρμπονάρα γιαλαντζί, να γλυτώσω τα ωμά αυγά τα οποία καθόλου δεν εμπιστεύομαι!
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-13 09:41:11
Kαι μένα σοκολατούλα! Από τότε που την πρωτόφτιαξα όλο αυτή μου ζητάνε σπίτι. Και να εισαι σίγουρη ότι γευστικά υπερέχει της κλασσικής καρμπονάρας γιατί εχει πιο πλούσια γεύση αλλά ΚΑΙ αρώματα που η καρμπονάρα δεν έχει. Σε που αν βάλεις όλες τις βιταμίνες που παίρνεις τουλάχιστον σε αποζημιώνουν για τις υπόλοιπες "νεκρές" θερμίδες της καρμπονάρας! Περιμένω εντυπώσεις!! :)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-13 08:38:42
Όχι απλά θα δοκιμαστεί αλλά και θα καθιερωθεί στο μενού μας αυτή η συνταγή Μίνα! Λατρεύω και το χρώμα και το αρμονικό πάντρεμα των υλικών που περιέχει!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.