Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρδιές από φυστικοβούτυρο με μερέντα


14
0


Μερίδες: 40
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo teri teri
Μπισκοτάκια αφράτα σε σχήμα καρδιάς με άρωμα φυστικοβούτυρου, γεμιστά με μερέντα. Απλά τέλεια!
Ετικέτες:γλυκό, μπισκότο, μερέντα, φυστικοβούτυρο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/2 κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι πλήρες
  • φαρινάπ όσο πάρει
  • μερέντα για το γέμισμα
  • Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με την ζάχαρη στο χέρι δεν χρειάζεται μίξερ,
  • προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, γιαούρτι και όσο φαρινάπ χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη,
  • Ανοίγουμε σε φύλλο, κόβουμε σε σχήμα καρδιάς με τα ειδικά κουπ -  πατ,
  • Σε ταψάκι έχουμε απλώσει λαδόχαρτο και τοποθετούμε τις καρδιές μας όχι πολύ κοντά την μία με την άλλη,
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 30 λεπτά,
  • Όταν τα μπισκοτάκια μας είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα κλείνουμε ανά δύο με μερέντα, μπορούμε να τα αφήσουμε και σκέτα.

Σχόλια

User Photo teri teri
2009-09-23 10:27:11
Γίνονται αφράτα, βέβαια αν κάνεις πιο λεπτό το φύλλο και τις αφήσεις λίγο περισσότερο να ξεροψηθούν γίνονται τραγανές. Αλλά αφράτες είναι πιο λαχταριστές.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-09-23 09:33:10
Τι μου κάνεις πρωί πρωί! Να είχα ένα... ή 2! Φαίνονται αφράτα. Γίνονται μαλακά ή είναι πιο σκληρά σαν κανονικό μπισκότο;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.