Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καρδιές από λευκή σοκολάτα


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Ελαφρύ και εύκολο το γλυκάκι που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας. Εμφανίσιμο και δροσερό, είναι ιδανικό για να τελειώσετε γλυκά ένα δείπνο.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Τσίζ κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

12 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη
400 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
λίγο ηλιέλαιο
100 σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος χτυπημένη
νιφάδες σοκολάτας για διακόσμηση
Βρέχετε τη ζελατίνη με 2 κουταλιές βραστό νερό.
Την αφήνετε για 3 λεπτά να σταθεί και μετά την ανακατεύετε σε μπεν μαρί, μέχρι να διαλυθεί.
Βάζετε το τυρί σ ένα πυρίμαχο μπωλ σε μπεν μαρί και αφήνετε να ζεσταθεί περίπου 5 λεπτά χωρίς να το ανακατεύετε.
Σπάτε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
Αναμειγνύετε το τυρί με τη λιωμένη σοκολάτα και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε το μείγμα σε 4 φορμάκια σε σχήμα καρδιάς, τα οποία έχετε αλείψει με ηλιέλαιο και αφήνετε για 5 - 6 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν και να πήξουν.
Για να τα ξεφορμάρετε, βουτάτε λίγο τη βάση των μπωλ σε καυτό νερό και τοποθετείτε τις καρδιές σε πιάτα.
Ζεσταίνετε ελαφρά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα και 75 ml νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα.
Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε γύρω από κάθε μους.
Διακοσμείτε με νιφάδες σοκολάτας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-04-19 15:25:20
Σ ευχαριστώ για την επισήμανση cook Therapist! Κι εγώ μετά κόπων και βασάνων λέω όχι στους πειρασμούς. Κάποιες φορές τα καταφέρνω.... Κάποιες άλλες νικούν τ αμαρτωλά.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-04-19 14:38:39
Sokolatoula Μήπως εννοείς "με τη διαλυμένη ζελατίνη" στην 3η παράγραφο;
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-04-19 14:38:20
Θα με καταστρέψετε με όλα αυτά τα γλυκά :) Και προσπαθώ να είμαι εγκρατής...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.