Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καραμελωμένο Μπέικον με μέλι


6
0


Μερίδες: 5 - 6 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo vch vch
Ένα πολύ γευστικό πιάτο, κατάλληλο για Κυριακάτικο γεύμα με παρέα.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1.5 – 1.8 Κιλά από μπροστινό μπούτι του ζώου (καθαρισμένο από τα κόκαλα)
  • 3 κουτ. γεμάτες, από θυμαρίσιο μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Λίγο ξύσμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού
  • Αραβόσιτο (Κορν φλάουαρ)

 

  • 2 Φύλλα δάφνης
  • Λίγο Μοσχοκάρυδο
  • Λίγο θρούμπι
  • Λίγο θυμάρι
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Καρφώνουμε τα γαρίφαλα σε όλο το κρέας γύρω γύρω.

Τυλίγουμε με σπάγκο ειδικό για μαγείρεμα για να δημιουργήσουμε ομοιόμορφα μακρόστενη μάζα από το κρέας.

 

Τοποθετούμε το μπέικον σε βαθιά λεκάνη με τα’ αρωματικά, τη δάφνη και το κρασί. Καλύπτουμε με νερό. Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50’.

Το στεγνώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

 

Από τα ζουμιά κρατάμε 1,5 κούπες για να φτιάξουμε τη σως.

 

Αφαιρούμε το σπάγκο. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και χαράζουμε τη μια του πλευρά σε φέτες περίπου 0.8 εκ. και κάποιο βάθος για να ψήνεται και η μέσα πλευρά.

 

Ανακατώνουμε το χυμό και το μέλι και περιχύνουμε αργά με αυτό το κρέας. Τα ζουμιά θα γεμίσουν τα βαθουλώματα που χαράξαμε προηγουμένως.

 

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί. Το γυρίζουμε να ψηθεί ομοιόμορφα και το αλείφουμε κάθε λίγο με το μέλι και τα ζουμιά.

Στο τέλος όταν είναι όλα έτοιμα το βάζουμε και λίγα λεπτά στο γκριλ να καψαλιστεί στις άκριες.

 

Αφού ψηθεί το τοποθετούμε σε ζεστή πιατέλα για σερβίρισμα.

Το κόβουμε στις φέτες που είχαμε χαράξει.

Τοποθετούμε αυτές τις φέτες απλωμένες η μια πάνω στην άλλη σε μακρόστενη λωρίδα πάνω σε σγουρή σαλάτα που εξέχει γύρω γύρω στις άκριες. Συνοδεύεται με την πιο κάτω σάλτσα.

 

Σάλτσα:

Παίρνουμε τα ζουμιά που έμεινα στο ταψί, το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Σε ένα άλλο δοχείο ανακατώνουμε λίγο από το ζωμό με τον αραβόσιτο (κορν φλάουαρ) και αφού γίνει ελαφρύς χυλός τα χύνουμε στο ζωμό που ζεσταίνεται.

Τα ζεσταίνουμε και αφού γίνει πηκτός χυλός, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και μπαχάρι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.