Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καραβίδες με πράσσο


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima
Λόγω νηστείας ψάχνω διάφορες συνταγές και κάνω δοκιμές με υλικά. Αυτό βγήκε πολύ νόστιμο
Ετικέτες:αλμυρό νηστήσιμο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό καραβίδες (ή γαρίδες)
2 πράσσα
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1/2 ματσάκι άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη φρέσκια τομάτα
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. καφέ νερό
πιπέρι
Πλένουμε τις καραβίδες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε τα πράσσα, τα πλένουμε καλά, τα σχίζουμε στη μέση και τα κόβουμε κομματάκια ενός εκατοστού περίπου. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (στο χέρι) και το σκόρδο. Κόβουμε την ντομάτα κυβάκια και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (με καπάκι, αν δεν έχουμε σε μια κατσαρόλα), ρίχνουμε το πράσσο και το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν. Ρίχνουμε και τα κυβάκια της ντομάτας και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει και ρίχνουμε τις καραβίδες. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νεράκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (οι καραβίδες θα βγάλουν και το δικό τους νερό.
Βράζουμε με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 λεπτά και μετά το ξεσκεπάζουμε για να σωθεί το νερό και να μείνουν μόνο με το λαδάκι τους.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό και τα ρίχνουμε πάνω από τις καραβίδες 2 λεπτά πριν τις κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με φρέσκο ψωμάκι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.