Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κανελόνια με Τυρί - Ζαμπόν και Μπεσαμέλ


11
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo teri teri

Απλά, απολαυστικά και χορταστικά. Είναι ιδανικά και για μπουφέ. 

Ετικέτες:αλμυρό, ζυμαρικά, τυρί, ζαμπόν, μπεσαμέλ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 συσκευασία κανελόνια
  • 1 μεγάλο κουτί ζαμπόν τύπου swan 
  • 500 γρμ. τυρί τριμμένο που να λιώνει
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια νερού γάλα εβαπορέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, τα 3/5 από το τριμμένο τυρί και το πιπέρι.
  2. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα αυτό και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Εάν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1/5 τυρί από αυτό που κρατήσαμε.
  5. Σε ταψάκι τοποθετούμε λίγη μπεσαμέλ και στρώνουμε με τάξη τα κανελόνια. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να μαλακώσουν τα κανελόνια.

 

* Όταν γεμίζουμε τα κανελόνια, για να μην σπάσουν τα γεμίζουμε από την μια μεριά μέχρι την μέση και μετά συνεχίζουμε το γέμισμα από την άλλη πλευρά.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-10-10 02:10:51
Ενδιαφέρουσα συνταγή και από ότι διαβάζω γευστικότατη!!
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-10-06 11:37:41
Σουπερ!!! Πανευκολο!!! Γιαμμι!!!!!! Το τριπτυχο της απολαυσης!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.