Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κανελόνια με Σπανάκι


11
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Trinity Trinity
Κανελόνια για χορτοφάγους!!!
Ετικέτες:μακαρόνια, σπανάκι, μυρωδικά, τυριά, μπουφές Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 30 κανελόνια
  • 900 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια ματζουράνα ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 μπαλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 500 γρ. τυρί ρικότα
  • 10 ντομάτες μικρές ώριμες ξεφλουδισμένες
  • 2 χούφτες φρέσκο βασιλικό
  • 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250γρ. μοτσαρέλα κομμένh σε λεπτές φετούλες
  • λίγο λάδι
  • αλατι, πιπέρι
  1. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  2. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, τη ματζουράνα, το μοσχοκάρυδο, το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τυρί ρικότα και 150 γρ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες με το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στρώνουμε τη σάλτσα μας σ'ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ στο οποίο να χωράνε και τα 30 κανελόνια.
  6. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψί πάνω από τη σάλτσα.
  7. Αφού τελειώσουμε με τη γέμιση ότι περισσέψει το στρώνουμε πάνω από τα κανελόνια και στρώνουμε τις φέτες μοτσαρέλας μέχρι να τα καλύψουμε.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 20 λεπτά.
  9. Μόλις ροδίσει η μοτσαρέλα ρίχνουμε και την υπόλοιπη παρμεζάνα και καλύπτουμε μ'ενα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

Σχόλια

User Photo Trinity Trinity
2011-03-21 17:58:37
ΟΧΙ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ..ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..
User Photo nikmauro nikmauro
2011-03-19 18:19:05
στη φωτογραφία λαζάνια δεν είναι???

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Trinity Trinity
2010-08-20 13:40:26
Εάν δεν βρείτε ματζουράνα και βασιλικό μπορείτε να βάλετε άνηθο ή μάραθο με δυόσμο..Εγώ επειδή δεν είχα μεγάλη ποσότητα ματζουράνας και βασιλικού πρόσθεσα δυόσμο και μάραθο και βγήκε υπέροχο με τέλεια μυρωδιά και γεύση..Μην φοβηθείτε τις ποσότητες των μυρωδικών..Εγώ ενδεικτικά λέω τις δοσολογίες αυτές αλλά σίγουρα χρησιμοποίησα πραπάνω..Θα το καταλάβετε δοκιμάζοντας αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση μυρωδικών ή όχι..
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.