- 14 τεμάχια κανελόνια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 250 γρ. μανιτάρια
- 4 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 φλιτζ. ανθότυρο
- 2-3 κ.σ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1/2 φλιτζ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 κ.γλ. κορνφλάουρ
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 4-5 κ.σ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι
|
- Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια.
- Ρίχνετε 2-3 κ.σ. λάδι σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και τα αφήνετε στην άκρη ώσπου να κρυώσουν.
- Ρίχνετε στο μείγμα το ανθότυρο και ανακατεύετε απαλά.
- Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε το κορνφλάουρ, αραιωμένο σε 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και να δέσει λίγο.
- Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι..
- Τα περιχύνετε με το γάλα και μετά με την κόκκινη σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ψήνετε ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου των ζυμαρικών.
|
2012-03-15 13:32:50
Πολύ ωραία η ιδέα για τις άκρες από τα κανελόνια!