Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κανελόνια με λαχανικά και ανθότυρο


10
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Για να μην αδειάσει η γέμιση από τα κανελόνια, ακουμπήστε τις άκρες τους σε ένα μείγμα από αλεύρι και τριμμένη παρμεζάνα πριν τα βάλετε στο ταψάκι.
Ετικέτες:κανελόνια, ζυμαρικά, τυριά, λαχανικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 14 τεμάχια κανελόνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζ. ανθότυρο
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1/2 φλιτζ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κορνφλάουρ
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 4-5 κ.σ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια.
  • Ρίχνετε 2-3 κ.σ. λάδι σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο και τα αφήνετε στην άκρη ώσπου να κρυώσουν.
  • Ρίχνετε στο μείγμα το ανθότυρο και ανακατεύετε απαλά.
  • Ζεσταίνετε το γάλα και ρίχνετε το κορνφλάουρ, αραιωμένο σε 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφήνετε το γάλα να πάρει μια βράση και να δέσει λίγο.
  • Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι..
  • Τα περιχύνετε με το γάλα και μετά με την κόκκινη σάλτσα.
  • Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ψήνετε ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου των ζυμαρικών.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2012-03-15 13:32:50
Πολύ ωραία η ιδέα για τις άκρες από τα κανελόνια!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.