Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κανελόνια αλα Τοσκάνα


10
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo Μίνα Μίνα



Η παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης για τα κανελόνια! Eίναι από τις λίγες συνταγές που έχω κάνει έτσι ακριβώς όπως βρήκα χωρίς να την πειράξω... και το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. κιμά
1 μικρό εβαπορέ light
100 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 κονσέρβα τοματάκια
1 κύβο βοδινού
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουτί κανελόνια
1 αυγό
λίγο βούτυρο
κανέλα, μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά σε λίγο βούτυρο.

Ψιλοκόβουμε τα τοματάκια κρατώντας το χυμό τους και τα ρίχνουμε στον κιμά με αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό βοδινού (κύβος maggi) που τον έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι καυτό νερό.

Αφήνουμε να βράσει για 10' και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε στο μίγμα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το μισό τυρί τριμένο, λίγη κανέλλα, λίγο μοσχοκάρυδο, το αυγό και θα μανιτάρια ψιλοκομμένα.

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και γεμίζουμε με αυτό τα κανελλόνια.

Χτυπάμε το γάλα με το χυμό ντομάτας και λίγο νερό (τόσο ώστε το μίγμα να καλύψει τα κανελόνια) και το ρίχνουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 45' στους 200 C.


Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.