Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κανελάδα


9
0


Μερίδες: 10+
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo asproula asproula

Ειναι ενα τελειο ροφημα...!!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Μή αλκοολούχα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 λίτρο νερό
5-6 μεγάλα χονδρά κομμάτια κανέλας (10 εκ. περίπου)
4-5 καρφάκια γαρίφαλα
250-750 γρ ζάχαρη
1 κλαδάκι με 10 φύλλα αρμπαρόριζα

Βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα σε σιγανή φωτιά, αρκετή ώρα, ώστε να αφήσουν όλα τους τα αρώματα και να βάψουν όμορφα το ποτό μας.
Σε 45 λεπτά περίπου είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε και το κλαδάκι της αρμπαρόριζας και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι πάνω στο μάτι, μέχρι να κρυώσει.
Αφαιρούμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας και βάζουμε το ποτό σε μπουκάλια
(αν θέλουμε αφήνουμε για 3-4 μέρες μέσα στο μπουκάλι και τα κανελογαρίφαλα, αρκεί να έχει μεγάλο στόμιο το μπουκάλι, ώστε να μπορούμε να τα βγάλουμε).
Διατηρούμε για πολύ καιρό στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να προσφέρουμε κανελάδα, βάζουμε 1/4 του ποτηριού σιρόπι και νερό με παγάκια για ένα δροσιστικό ρόφημα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, αλλά το χρώμα της κανέλας είναι ιδιαίτερα όμορφο και εγώ αποφεύγω τα τεχνητά χρώματα.
Ρόφημα που είναι σχετικά γλυκό, το χειμώνα το βάζουμε να ζεσταθεί διαλυμένο σε νερό, πασπαλίζουμε κανέλα και προσφέρουμε σε φλιτζάνι.

Αν θελήσετε να το βάψετε με χρώμα, μπορείτε να βράσετε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα σε δυνατή φωτιά.
Έτσι δεν αφήνει χρώμα η κανέλα και θα βαφτεί μόνο με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Σχόλια

User Photo asproula asproula
2011-01-13 14:49:30
Ευχαριστω πολοι ΝΤΙΜΗ μου θα το δοκιμσω και εγω..!!
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-01-13 09:05:13
Μπράβο αsproula!Μου αρέσει οτιδήποτε σχετικό με κανέλλα. Εκτός από λικέρ κανέλλας που μου αρέσει να φτιάχνω κάνω και το εξής.Σε ένα μπουκάλι με τσίπουρο ρίχνω ένα ξύλο κανέλλας και 2-3 γαρύφαλλα και για 2 μέρες το αναποδογυρίζω 5-6 φορές την ημέρα.Κατόπιν αφαιρώ τα μπαχαρικά και έχω ένα υπέροχο ποτό,μυρωδάτο και αρκετά θερμαντικό για το χειμώνα χωρίς πολλές θερμίδες!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.