Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλτσούνια Κρητικά


10
0


Μερίδες: αρκετεs
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo asproula asproula
μιαμ μιαμ...!!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση


2 κιλά αλεύρι .γ.ο.χ
1 φακελάκι μαγιά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι βούτυρο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
½ φλιτζάνι λάδι
4 αυγά
Νερό όσο πάρει για να γίνει μία ελαστική ζύμη

Γέμιση

1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
4 αυγά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γλ. δυόσμο
Λίγη κανέλλα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα του βουτυρου.
Ρίχνουμε το αλευρι σιγα σιγά και το ανάλογο νερό και φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τα αυγά, τη ζάχαρη με το δυόσμο και την κανέλλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα πάχους μισού εκατοστού και τα κόβουμε σε κύκλους με ένα φλιτζανάκι του καφέ.

Στη μέση κάθε κύκλου βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω από τις άκρες χωρίς να καλύψουμε τη γέμιση που είναι στη μέση. Προσπαθούμε να δώσουμε ένα σχήμα αστεριού.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.