Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλοκαιρινή πίτα του Βασίλη


13
0


Μερίδες: 9
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Μια πίτα με λαχανικά, μανιτάρια και τυρί. Είναι νόστιμη και ελαφριά παρόλο που χρησιμοποιούμε και λίγο τηγάνι. Επείδή μου άρεσε πολύ, της έδωσα και το όνομά μου. Φυσικά τρώγεται όλες τις εποχές :)
Ετικέτες:πίτα, λαχανικά Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο (όχι καυτερή)
  • 1 Πράσο (το λευκό μέρος)
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. κολοκυθάκια (μικρά καλύτερα)
  • 1 μικρό καρότο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα + άλλο τόσο για το άλλειμα των φύλλων
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (230 γρ καθαρό)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Λίγη κάπαρη (καμιά 10αρια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο γάλα

  • Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το πράσο και την πιπεριά. Τρίβουμε και σε ένα χοντρό τρίφτη το καρότο.
  • Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Αν έχουμε μαντολίνο βολεύει. Τα αλατίζουμε και μετά από λίγο με ένα καλό κουζίνας (που δεν αφήνει χνούδια) ή με μια πετσέτα κουζίνας τα πιέζουμε και τα σκουπίζουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές λάδι και μόλις κάψει βάζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με τη σκέλίδα σκόρδού. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια μετά από λίγο που τα έχουμε ψιλοκόψει και αυτά. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο. Μόλις μαραθούν καλά τα λαχανικά τα βάζουμε πίσω στο μπολ και αφαιρούμε το σκόρδο.
  • Σκουπίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε και τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Λιώνουμε με το πιρούνι τα τυριά και τα ανακατεύουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε και την κάπαρη.
  • Σε ένα ταψάκι (28x30 είναι το δικό μου) αφού το λαδώσουμε με το πινέλο, απλώνουμε τα μισά φύλλα. Προσθέτουμε τη γέμιση και βάζουμε το πιπέρι.
  • Απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλα από πάνω. Δεν ξεχνάμε ανάμεσα στα φύλλα να λαδώνουμε με το πινέλο.
  • Στο τέλος κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν έξω απο το ταψί και με βρεγμένα χέρια γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα για να δημιουργήσουμε τις άκρες. Λαδώνουμε με το πινέλο.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό-μισό γάλα και νερό και με το πινέλο βρέχουμε την πίτα από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45' ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η πίτα.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-09-11 22:14:06
Πιστεύω οτι δεν θα είναι κακό το πληγούρι. Πάντως αν εχουμε στραγγίξει και στεγνωσει καλά τα λαχανικά, δεν έχουμε πολλά υγρά στην πίτα και έτσι αφενός δεν ξέρω αν θα φουσκώσει καλά, αφετέρου δεν μου έλλειψε κάτι που να μαζέψει τα υγρά.
User Photo mima mima
2011-09-11 21:08:44
Αν βάλεις και μερικές κουταλιές πλιγούρι; θα είναι ωραία;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.