Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλαμποκόψωμο


6
0


Μερίδες: 3 ψωμάκια
Χρόνος ετοιμασίας: 55 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo mariagalani mariagalani

Επειδή μένω σε ένα νησί που δυστυχώς δεν έχει καθόλου καλό ψωμί, και στο μάρκετ το ψωμί είναι γεμάτο συντηρητικά, άρχισα να πειραματίζομαι με πολλές συνταγές, ώστε να το φτιάχνω μόνη μου. Τελικά, από εκεί που δεν ήθελα να ασχοληθώ με συνταγές που είχαν μαγιά (βαριόμουν να περιμένω να φουσκώσουν!) έφτασα να τις αγαπήσω!!! Ερωτευτήκαμε ένα πράμα!!
Μου αρέσει πολύ το καλαμποκόψωμο και δοκίμασα διάφορες συνταγές (κυρίως αμερικάνικες) που όμως είχαν ζάχαρη. Στη συγκεκριμένη συνταγή, το ψωμί δεν φουσκώνει τόσο (ίσως φταίω κι εγώ γιατί δεν είχα φόρμα να βάλω μέσα τα ψωμάκια), τρίβεται κάπως (υποθέτω λόγω του καλαμποκάλευρου), αλλά είναι νόστιμο, δεν είναι γλυκό και συνοδεύει πολύ ωραία κυρίως σούπες (το φαντάζομαι με κρεμμυδόσουπα και κόκκινο κρασί).

Ετικέτες:Ψωμί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

400 γρ. καλαμποκάλευρο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
18 γρ. μαγιά σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
300 ml χλιαρό νερό
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Θα κοσκινίσετε και τα δυο αλεύρια σε λεκανίτσα, θα ρίξετε το αλάτι, ανακατεύετε και θα κάνετε μια λακούβα στη μέση. Διαλύετε τη μαγιά στο νερό και την ρίχνετε στο αλεύρι. Ρίχνετε και το αυγό και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Ρίχνετε και το ελαιόλαδο και αφήνετε να φουσκώσει το μείγμα σε ζεστό μέρος για 20'.
Πλάθετε 3 ψωμάκια, τα βάζετε σε μακρόστενες φόρμες και πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο. Αφήνετε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 20' ακόμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C  για 35' περίπου.
Μόλις γίνει, αναποδογυρίστε το κι αφήστε το να κρυώσει

Σχόλια

User Photo mariagalani mariagalani
2013-03-24 18:58:13
Έχεις δίκιο, το καλαμποκόψωμο τρίβεται συνήθως, αλλά έδωσα την συνταγή γιατί ήταν νόστιμο!
User Photo Averel Averel
2013-03-24 08:40:55
δεν ξερω ποτε την εβαλες την συνταγή, πάντως να ξερες οτι το καλα,ποκοοψωμο 8ελει μισο άλλο αλευρι μισο καλαμποκαλευρο για να μη τριβεται. Ναι ειναι ωραιο... αλλαπαχαίνει :p Δεν ξέρω αν τα ζυγιζεις, τα ψωμια σε βάρος ειναι 1,4 φορες το αλευρι αν βαλεις 1κιλο αλευρι και πανω, οταν ειναι μικρα... το βαρος το τρωει η κόρα [24/03/2013 1000πμ]

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.