Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλαμαράκια μυρωδάτα


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo neraida neraida
Γίνονται πολύ νόστιμα όταν τα καλαμαράκια είναι μικρά, γιατί είναι πιο τρυφερά!
Ετικέτες:καλαμαράκια Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
  • 2 κ.σ. μαντζουράνα ξερή τριμμένη
  • 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια ψημένα
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα των καλαμαριών, τα καθαρίζουμε και αν θέλουμε αφαιρούμε και την πέτσα.Τα πλένουμε όλα πολύ καλά.
  • Ανακατεύουμε το μαϊντανο, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, τη μαντζουράνα, 2 κ.σ. λάδι και αλάτι. Μοιράζουμε αυτό το μίγμα στα καλαμαράκια και κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
  • Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γύρω στα 45 λεπτά.
  • Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.