Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλαμαράκια με μακαρόνια βίδες


1
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo teri teri

Καλαμαράκια κονσέρβας με μακαρονάκι, εύκολο, γρήγορο και απόλαυστικό πιάτο.

Ετικέτες:καλαμαράκια, μακαρόνια, σάλτσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κουτί καλαμαράκια κονσέρβας
  • 1/2 κιλό μακαρόνια βίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2/3 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες μεγάλες τομάτες ξεφλουδισμένες & ψιλοκομένες
  • 1/2 κουταλιά τοματοπελτέ
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 - 3 κλαδάκια σέλινο
  • νερό
  • Μαραίνουμε το κρεμμύδι με το λάδι,
  • Ρίχνουμε τις τομάτες, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, 2 φλυτζάνια νερό και, αν θέλουμε το χυμό από τα καλαμάρια, αλλιώς 1 φλυτζάνι ακόμη νερό,
  • Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά,
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε συχνά στην αρχή,
  • Αν δούμε ότι τα μακαρόνια μας έχουν πιεί το νερό απλώς προσθέτουμε λίγο,
  • Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα μακαρόνια, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά,
  • Σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε σχεδόν αμέσως.

Σχόλια

User Photo scoobidoo scoobidoo
2010-02-09 14:24:26
Γιατί καλαμαράκια κονσερβας και όχι μικρά φρέσκα ή κατεψυγμένα?
User Photo teri teri
2009-09-16 18:01:24
Πάστα τομάτας εννοώ τον τοματοπελτέ.
User Photo qslv qslv
2009-09-16 16:42:39
Την πάστα ντομάτας τη βρίσκουμε σε βαζάκια όπως για παράδειγμα την πάστα ελιάς; Είναι κάτι αντίστοιχο; Αν ναι ακούγεται καλό, περιέργως δεν έχω δει πουθενά όμως.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.