Πλένουμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας τα καλαμαράκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμύδια μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε στη φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το βασιλικό και τη γραβιέρα, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συνοδεύουμε με κριθαράκι και λευκό κρασί ποικιλίας μαλαγουζιά.
2012-12-05 22:29:08
Χαίρομαι πολύ! Μονο που θα σου χαλάσω λίγο το στύλ και θα σου βγάλω τον Miro γιατί γίνεται ένα μπέρδεμα με τις συνταγές που έχουν φωτογραφίες που δεν είναι η ίδια η συνταγή και προσπαθώ να το συμμαζέψω λίγο. Βεβαια ο Miro μου αρέσει, αλλά τι να κάνουμε...
2012-12-05 22:15:36
Επανέρχομαι... Δημήτριος :)
2012-12-05 21:02:59
Γειά σου Δημήτρη με τις ψαρολιχουδιές σου! Μας έλειψαν! :)