Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλαμαράκια με γραβιέρα, ούζο και βασιλικό


11
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Αν δε σας αρέσει ο βασιλικός, χρησιμοποιήστε μάραθο.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μικρά καλαμαράκια
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
300 γραμμάρια γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
Πλένουμε και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας τα καλαμαράκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμύδια μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε στη φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να ασπρίσουν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Έπειτα ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το βασιλικό και τη γραβιέρα, κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
Συνοδεύουμε με κριθαράκι και λευκό κρασί ποικιλίας μαλαγουζιά.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-12-05 22:29:08
Χαίρομαι πολύ! Μονο που θα σου χαλάσω λίγο το στύλ και θα σου βγάλω τον Miro γιατί γίνεται ένα μπέρδεμα με τις συνταγές που έχουν φωτογραφίες που δεν είναι η ίδια η συνταγή και προσπαθώ να το συμμαζέψω λίγο. Βεβαια ο Miro μου αρέσει, αλλά τι να κάνουμε...
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2012-12-05 22:15:36
Επανέρχομαι... Δημήτριος :)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-12-05 21:02:59
Γειά σου Δημήτρη με τις ψαρολιχουδιές σου! Μας έλειψαν! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.