Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καλαμαράκια γεμιστά


6
1


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima
Το έφτιαξα γιατί είχα όλα τα υλικά και τελικά έγινε πολύ νόστιμο
Ετικέτες:σαρακοστή, σαρακοστιανά, σαρακοστιανό, νηστήσιμα, νηστίσιμα, νηστεία Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό καλαμαράκια (καλά είναι να είναι καθαρισμένα)
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊδανό
1/2 ματσάκι άνηθο
150 γρ. φέτα νηστίσιμη
1 ποτηράκι κρασί λευκό (ή ό,τι έχουμε στο σπίτι)
1 κ.σ. τοματοπελτέ
πιπέρι
ελαιόλαδο
οδοντογλυφίδες
Πλένουμε τα καλαμαράκια και χωρίζουμε τα κεφάλια από το σώμα τους. (αφήνουμε ολόκληρα τα κορμάκια τους δεν τα κόβουμε).
Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι όπως τη μαρουλοσαλάτα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊδανό.
Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι. Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε τα κεφάλια να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊδανό και το μισό σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθούν. Αδειάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ, την αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια, όχι πολύ φουσκωτά, και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε δίπλα δίπλα σε ρηχή κατσαρόλα και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε την τομάτα διαλυμένη σε ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε πιπέρι και το υπόλοιπο σπανάκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Συνοδεύουμε με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές ή ρίχνουμε μανέστρα στο ζουμί τους να βράσουν όλα μαζί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.