Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κακαβια


11
0


Μερίδες: 3
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo κλαρα κλαρα
Ενα απο τα πολυ αγαπημενα κλασσικα πιατα!
Ετικέτες:σουπα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σούπες / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλο φρεσκο ψαρι(ροφος,σκορπιδι,φαγγρι,μπακαλιαρος....)
1/2 κιλο διαφορα μικρα ψαρακια(κατα προτιμηση βραστοψαρα)
5-6 γαριδες
2 πατατες
1 καροτο
1/2 ματσακι σελινο
2 κρεμυδια
2 κολοκυθακια
1 ντοματα
1ποτηρι (του ουισκι)ελαιολαδο
αλατι
4 κοκους μπαχαρι
1 φυλλο δαφνης
2-3 λεμονια 
1 κουταλακι κορν-φλαουρ(προεραιτικα)
Πλενω πολυ καλα τα ψαρια,τα αλατιζω στιβω ενα λεμονι και τα ανακατευω ολα μαζι(εχω κοψει το λεμονι σε μικροτερα κοματια και το βαζω και αυτο μεσα)
τα βαζω στο ψυγειο για τουλαχιστον 1 ωρα.
Σε μια κατσαρολα βαζω τις πατατες κομενες στα 4,τα κρεμυδια ροδελες,τα κολοκυθακια,τα καροτα και τη ντοματα ολοκληρα.
Το σελινο ψιλοκομενο.
Ριχνω νερακι τοσο οσο χρειαζεται να σκεπασει τα λαχανικα,
και και τα βαζω στη φωτια αφου εχω αλατισει.
Ξαφριζω και μετα απο 20 λεπτα περιπου βαζω τα ψαρια με τις γαριδες(εχω αφαιρεσει τα μουστακια και τις εχω καθαρισει,αφηνω μονο κεφαλι και ουρα)   
Συμπληρωνω νερο αν χρειζεται.
Το νερο δε πρεπει να ειναι πανω απ τα ψαρια
Βαζω ελαιολαδο, τους κοκους μπαχαρι, τη δαφνη και οταν παρει βραση ξαφριζουμε λιγο χαμηλωνουμε τη φωτια και κλεινουμε το καπακι.
Καλο θα ηταν να μην ανοιξουμε το καπακι μεχρι να ψηθει.
Μετα απο 1/2 ωρα το σβηνουμε και το αφηνουμε για λιγη ωρα χωρις να ανοιξουμε το καπακι.
Τελειωνουμε ως εξεις
1ος τροπος
βαζω το χυμο απ τα λεμονια στη κατσαρολα φροντιζοντας να παει παντου χωρις να ανακατεψω.
2ος τροπος
περναω απ το μυλο τα μισα λαχανικα και τα μικρα ψαρακια
Βαζω σε πιατελα το ψαρι με τις γαριδες και τα υπολοιπα λαχανικα,σουρωνω το ζουμακι ανακατευωντας το με τα πολτοποιημενα λαχανικα και τελος ριχνω το χυμο λεμονιου 
που εχω ανακατεψει με το κορν-φλαουρ.
Σερβιρω με φρεσκοτριμενο πιπερι. το αποτελεσμα?
Βελουδο!!!

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2010-11-20 13:31:43
αμα βρω κατι καλο σε ταρτα λεμονιου θα την ανεβασω:))) μεχρι τοτε περιμενουμε χαχαχα
User Photo κλαρα κλαρα
2010-11-20 03:58:43
Γεια σου dimitri,μπορεις αντι για σχολιο να γραψεις παραλαγη συνταγης και να προσθεσεις το μυστικο συστατικο οπως λες........ αλλιως μας το λες σε καποιες απ τις συναντησεις του cooktherapy:))))
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-19 22:50:27
Ανταλλάσω μυστικό συστατικό για κακαβιά ως προσθήκη στην υπάρχουσα πολύ καλή συνταγή, με ίσης αξίας μυστικό για κρέμα λεμονιού σε τάρτες που τις έχω αδυναμία. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με μήνυμα και ένας εξ αυτών, κατόπιν σοβαρής συσκέψεως μεταξύ εμού του ιδίου και του εαυτού μου, θα λάβει την αποκλειστική απάντηση. Για όλους τους υπόλοιπους, κερνάω κακαβιά στη Θεσσαλονίκη, όπου μόνο εγώ και ο νικητής του διαγωνισμού θα γνωρίζουμε τι ακριβώς περιέχει!!! :-)
User Photo κλαρα κλαρα
2010-11-18 21:07:06
α δε το ηξερα αυτο με το κιμινο,εννοειται οτι θα το δοκιμασω!σ ευχαριστω linmak88!!
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-19 08:47:13
Έτσι ακριβώς την κάνω κι εγώ...αλλά έχω ένα μυστικό που το έμαθε ο άντρας μου από μοναχό του Αγ. Όρους - προσθέτω και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη - δοκίμασέ το - του πάει τρελά!
User Photo konstadia konstadia
2009-09-16 21:53:50
απιθανη συνταγη μπραβο κλαριτσα καθολου δεν βαριεσε δεν ειναι τοσο δυσκολη η συνταγη οσο να την γραψης

Παραλλαγή συνταγής

User Photo linmak88 linmak88
2010-11-20 09:08:15
Δημήτρη μου, Δημήτρη μου - καλέ μου συμπολίτη με έβαλες να σκέφτομαι και μου τσίγκλισες το ενδιαφέρον(τσίγκλισες=Θεσσαλονικιώτικο εε;;; χαχαχα) - εγώ βάζω και κιτρινόριζα ή κρόκο κοζάνης για πιο πλούσιο χρώμα ή αν την θέλω πιο κοκκινωπή και όχι χρυσοκίτρινη, αντικαθιστώ τον κρόκο με πάπρικα - εσύ τι κάνεις δλδ; Πόσα θες να μας τρελάνεις; χαχαχαχαχα
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-20 09:55:07
Πρώτα θα μου πεις συνταγή για τάρτα λεμονιού και μετά θα σου πω τι κάνω στην κακαβιά! Σιγά μη σου πω έτσι!!! Χαχαχα!!! :-)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.