Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Καβουρομακαρονάδα ερημονησιώτικη


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 240 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης

Σάλτσα κοκκινιστή με καβούρια και μυρωδικά με την οποία περιχύνουμε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1,5 κιλό Καβούρια

3 ντομάτες ζουμερές μεγάλες

δυόσμο ξερό

χοντράλατσο

λάδι ένα ποτηράκι του κρασιού

1 μικρή ξερή καφτερή πιπεριά

1 κρεμύδι ξερό

1 σφηνάκι τσικουδιά

 

Έχουμε προμηθευτεί από το χασάπη μας έντερα που δεν πουλήθηκαν και τα έχει για πέταμα. Εμείς τα παίρνουμε τσάμπα από το σφαγείο.Αφού στήσουμε τη σκηνή μας σε ερημονήσι όταν δύει ο ήλιος πηγαίνουμε σε μέρος με πολλά βράχια εκεί που σκάει το κύμα και ξεδιπλώνουμε τα έντερα στα βράχια το σούρουπο. Τις δυο άκρες τις στερεώνουμε κάτω από μεγάλες πέτρες.Μετά 2-3 ώρες πάμε και βλέπουμε καβούρια να τραβάνε τα έντερα προς το νερό. Μαζεύουμε τα καβούρια σε έναν κουβά και πάμε για μαγείρεμα.

Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμύδι με το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα καβούρια ζωντανά. Μετά από δυο τρεις γυροβολιές ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα το δυόσμο και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε και λίγο πριν το τέλος σβήνουμε τη σάλτσα με ένα σφηνάκι ρακή.Ε, με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε ζυμαρικά του γούστου μας.Καλή όρεξη!

Σχόλια

User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-05-24 10:07:37
Γαργαντουρά, είσαι απίστευτος τύπος. Νομίζω ότι με το τίποτα, θα μπορούσες να φιάξεις gourmet.
User Photo kika kika
2009-07-04 01:27:30
Πως λέμε στήνω ξοβεργες? Καμία σχέση! Τι κάνουμε οι άνθρωποι για το φαϊ!
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
2009-06-12 23:04:17
Το χουμε κάνει στη Χρυσή .Στη Γαύδο τα έντερα τα κάνουν ομαθιές, δεν τους περισσεύουν.
User Photo karry karry
2009-06-12 20:29:40
τρελό γέλιο... πάντως εγώ σκεφτόμουν Γαύδο :)
User Photo ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤ Α
2009-06-02 15:03:14
Άσχετο.. αλλα εμένα το ερημονήσι μου κανει για την Χρυσή.. Απο ο,τι διαπιστωσαμε εκει δεν εχει χασαπη αλλα εχει ό,τι τροπικό πλάσμα θες.. σωστά? Θα τη δοκιμασουμε τη συνταγ οπωσδήποτε!
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
2009-06-02 14:24:17
Πουλάνε στην κεντρική αγορά ζωντανά λιμνίσια ή κατεψυγμένα-θαλασσινά.Όμως δεν έχουν καμιά σχέση με τα καβούρια των ελληνικών θαλασσών που μαζεύουμε μόνοι μας.
User Photo apapsa apapsa
2009-06-02 14:20:10
Αν δε μας βρίσκεται πρόχειρο ερημονήσι, στο οποίο να κατοικοεδρεύει και χασάπης, πού αλλού μπορούμε να βρούμε καβούρια; Πουλάνε στα ψαράδικα ή στην κεντρική αγορά; (Καλωσήρθες Γαργαντουράκη, είμαι σίγουρη όtι οι συνταγές σου θα κάνουν θραύση :o) )
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
2009-06-02 14:18:42
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πιάσετε καβούρια.Πιστέψτε με είναι δύσκολο να τα βγάλεις από τις τρύπες ενώ έτσι με ένα φακό τα πιάνεις δεκάδες να τραβάνε το έντερο στη φωλιά τους.
User Photo chef ice chef ice
2009-06-02 14:09:29
Φίλε γαργαντούρα η συνταγή σου ειναι απλή αλλα πολύ γευστική ενα πραγμα ομως μου κέντρισε την προσοχη( εντερο-χασαπης-καβούρι) ειναι όλα τα λεφτά....
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-02 14:06:09
Πολύ πρωτότυπη συνταγή, ιδίως το μέρος με τα έντερα...!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.