Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ινδικό πικάντικο κοτόπουλο


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Εύκολη αλλά πολύ γευστική συνταγή. Ωραία για συνοδευτικό μπύρας

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 8 στήθη από κοτόπουλο χωρίς τα κοκάλα, κομμένα σε κυβάκια 2.5 εκ
  • 1 φλ (200 γρ) γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο με τη βοήθεια αλατιού
  • 1 κουτ/κι τριμμένο τζίντζερ
  • ½ Garam Masala
  • ¼ κουταλιού (γλυκού) Turmeric
  • ¼ κουταλιού (γλυκού) κίμινο
  • 1 κουτάλι ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Τσίλι

 

Σως από αγγούρι και κόλιανδρο

 

  • ½ αγγούρι, τριμμένο και στεγνό
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι γιαούρτι
  • ¼ ποτ. Κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Turmeric:

 

Στα ελληνικά ονομάζεται τέρμινθος, κίτρινη αρωματική σκόνη που λαμβάνεται από τη ρίζα ανατολίτικου φυτού

 

Garαm Masala:

 

Αναλόγως με την περιοχή, το μείγμα αυτό των μπαχαρικών αλλάζει. Στη βάση του είναι:

 

Λευκό και μαύρο πιπέρι, γαρίφαλο, δάφνη, pippali μακρύ πιπέρι, μαύρο κύμινο (shahi jeera), σπόροι από κύμινο, κανέλα, μαύρο, καφέ και πράσινο κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, άνηθος αστέρι και κόλιανδρος.

 

Ανάλογα με την περιοχή αναμιγνύονται με νερό ή ξύδι ή γάλα από καρύδα. Σε άλλες περιπτώσεις προσθέτουν ξηρούς καρπούς, ή σκόρδο ή κρεμμύδι.

 

Στην αγορά θα βρείτε έτοιμο μίγμα

  • Βάζουμε το κοτόπουλο, το γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το Garam Masala, το Turmeric, το κίμινο, τον κολίανδρο και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατώνουμε να ενωθούν.

 

  • Τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.

 

  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το γιαούρτι και τ’ απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τα ψήνουμε κάτω από προθερμασμένο γκρίλ για 5’ ή μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Βάζουμε 2 κομμάτια μαζί και τα τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Έτοιμα για το ντιπ και για το σερβίρισμα.

 

  • Στεγνώνουμε από τα υγρά τα αγγούρια. Τα τοποθετούμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατώνουμε να ενωθούν.

 

  • Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-22 22:32:36
Κόκκινη πιπερίτσα καυτερή όπως τη δικιά μας. Οχι το μίγμα
User Photo theremina theremina
2009-07-22 11:08:41
Ερώτηση: Το "Τσίλι" = το (Αμερικάνικο) μείγμα μπαχαρικών, ή μία φρέσκια καυτερή πιπεριά (όπως το εννοούν οι 'Αγγλοι και οι Ινδοί)?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.