Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Θράψαλα ή σουπιές στιφάδο


1
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo ADAM ADAM
Σαρακοστιανό στιφάδο με σουπιές είναι τέλειο, αλλά και με θράψαλα.
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 σουπιές ή 2 θράψαλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και θράψαλα ροδέλες περίπου 700-800γρ.)
3-4 μεγάλα κρεμμύδια ή 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου ή 1 πακέτο κατεψυγμένα κρεμμυδάκια.
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί σάλτσα ντομάτας (1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ αν χρησιμοποιήσετε τις φρέσκες ντομάτες, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη)
λίγο μπαχάρι
Αλάτι
2 φύλλα δάφνη
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό.
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 8. Τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζουν μέχρι να κοκκινήσουν, περίπου 45 λεπτά, και όποτε χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Στο μεταξύ κόβουμε λωρίδες τα θαλασσινά μας. Μόλις ετοιμαστούν τα κρεμμύδια, βάζουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Σωτάρουμε ελαφρά τα θαλασσινά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση προσθέτουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά. Το αλάτι το αφήνουμε για το τέλος. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα πηρούνι αν μαλάκωσαν τα θαλασσινά και σβήνουμε το μάτι, αφήνωντας την κατσαρόλα επάνω, να χηλώσει λίγο η σάλτσα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.