Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Θαλασσινό στιφάδο


10
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ADAM ADAM
Το έφτιαξε μια φιλενάδα μου στην Τήνο και γλυφαμε τα δάχτυλά μας
Ετικέτες:θαλασσινό, νηστησιμο, νηστήσιμο, σαρακοστή, σαρακοστιανό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 10-12 Γαρίδες μέτριες-μεγάλες
  • 1/2 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα
  • 10-12 κυδώνια (με το κέλυφος)
  • 6-8 μύδια (με το κέλυφος)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 χούφτα βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, χαραγμένες
  • Φρέσκια ντομάτα όση πάρει για να γίνει μπόλικη η σάλτσα (4-5 μεγάλες ντομάτες)
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρέσκο κόκκινο και μαύρο πιπέρι
Πλένουμε καλά όλα τα θαλασσινά. Ανοίγουμε τα κυδώνια και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι να δούμε αν είναι ζωντανά. Αν δεν κουνιούνται μην τα χρησιμοποιήσετε. Ανοίγουμε και τα μύδια και κρατάμε τα μισά. (Προσέξτε γιατί τα κοχύλια συνήθως κρατάνε άμμο, καλό είναι να τα ξεπλύνετε καλά) Κόβουμε τα πόδια και τα μουστάκια από τις γαρίδες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λαδάκι να καλύψει τον πάτο. Μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυρνάμε να μισοψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Κόβουμε μεγάλα κομμάτια τα καλαμάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις πιουν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μύδια, τη δάφνη, το βασιλικό, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη (για να μην ξινήσει η ντομάτα) και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νεράκι.
Όταν κοντεύουν να γίνουν βάζουμε τα κυδώνια, τα γεμίζουμε με σάλτσα με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε με μακαρόνια ή ρύζι αλλά είναι πολύ ωραία σκέτα και με μπόλικο φρέσκο ψωμάκι για τη σαλτσούλα.


Καλή επιτυχία!!!!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.